Yılın annesi seçilen Türkan Şoray, ödülünü gözyaşlarıyla aldı

Ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray, Adana’da özel bir okul tarafından ‘Yılın Annesi’ seçildi. Törene katılan Yeşilçam’ın Sultanı, ödülü evlatlarını kaybetmiş, ağlayan anneler adına aldığını söyledi. Anneler Günü nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Yılın annesi seçilen Türkan Şoray, ödülünü gözyaşlarıyla aldı

Ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray, Adana’da özel bir okul tarafından ‘Yılın Annesi’ seçildi. Törene katılan Yeşilçam’ın Sultanı, ödülü evlatlarını kaybetmiş, ağlayan anneler adına aldığını söyledi.

Anneler Günü nedeniyle düzenlenen program için Adana’ya gelen Şoray, okul bahçesinde öğrencilerin tezahüratlarıyla karşılandı. Öğrenciler ve veliler Şoray’a yoğun ilgi gösterirken, ödül törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Öğrencilerinin hazırladıkları şiir ve müzikleri dinleyen Şoray, şarkılara da eşlik etti. Özellikle Şoray’ı hatırlatan ‘Sevemedim Karagözlüm’ ile ‘Türkan’ adlı şarkılar programa katılanlar tarafından coşkuyla söylendi. Daha sonra Yılın Annesi ödülünü Vali Hüseyin Avni Coş’un elinden alan Yeşilçam’ın Sultanı, bu ödülü evlatlarını kaybetmiş, ağlayan anneler adına aldığını söyledi. Annelerin ağlamamasını isteyen Şoray, “Duygularımı anlatmam gerçekten çok zor. Bu anlamlı ödül için çok teşekkür ediyorum. İyi ki anne olmuşum, tüm anneler kutsal varlıklardır. Çok şükür ki Allah beni de annelik mutluluğuna eriştirdi. Gerçekten çok mutlu oldum. Belki de hayatımın en anlamlı, mutlu gününü yaşadım, bugünü hiç unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

Vali Hüseyin Avni Coş ise annelerin Türk kültüründe, örf ve adetlerinde ayrı bir yeri olduğunun altını çizerek, “Annelerimiz o kadar özeldir ki onlara duyulan sevgi, saygı, şükran hislerimizi ifade için bir gün yetmez, 365 gün de yetmez. Onları her saniye, dakika hatırlamamız, onlara olan sevgimizi, saygımızı her vesileyle geciktirmeden göstermemiz lazım. Onlar öylesine değerli ve yüce varlıklardır. Tüm annelerimize sevgi saygı gönderiyoruz." diye konuştu. Programda daha sonra Türkan Şoray tarafından öğrencilere çeşitli ödüller taktim edildi.

CİHAN

Yorumlar