Yıldız: Ülkedeki olaylar sebebiyle taşeron yasası gecikti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkedeki olaylar sebebiyle taşeron işçiliği düzenleyen kanunun geciktiğini söyledi.Bakan Yıldız, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Eti Maden İşletmeleri tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisi...

Google Haberlere Abone ol
Yıldız: Ülkedeki olaylar sebebiyle taşeron yasası gecikti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkedeki olaylar sebebiyle taşeron işçiliği düzenleyen kanunun geciktiğini söyledi.

Bakan Yıldız, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Eti Maden İşletmeleri tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisi gezerek Etibor Genel Müdürü Orhan Yılmaz ve Bandırma İşletme Müdürü Recep Şekerci'den bilgi alan Yıldız, girdiği atölyede çalışan işçilerle konuştu. Yıldız, gazetecilerin taşeron kanunuyla ilgili sorularını da cevapladı.

Ülkede, son 4-5 aydır yaşanan olaylar sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yasanın gündeme alınamadığını söyleyen Yıldız, "Taşeron firmaların sizlere haklarınızı vermemeleri gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu kanun üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı konusu da var. Meclis gündeminin yakalanması gerekiyor ancak ülkede son 4-5 ayda meydana gelen malum olaylar Meclis gündemini etkilemiştir. Bu kanun çalışması bundan dolayı aksamıştır. Bakanımız çalışıyor, bizler de kendisini destekliyoruz." dedi.

Galatasaraylı olan Bakan Yıldız, işçinin baretindeki FB yazısını görünce, "Fenerbahçe şampiyon olduğu için mi yazdın? Şampiyon oldu, hakkını teslim etmek lazım. Ben bütün siyasi risklerine rağmen Galatasaray'ı tutuyorum. Hakkını teslim etmek lazım. Centilmenlik budur." diye konuştu.

Bakan Taner Yıldız, Eti Maden İşletmeleri'nin 2013 yılı cirosunun 835 milyon dolar olduğunu, 835 milyon lira kâr elde ettiğini söyledi. Yıldız, "Böylesine katma değeri yüksek bir işletme Türkiye'de çok az. Karlılık açısından da ilk 10 içinde bulunuyor. 12 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde ihracatımız 4 katına, karlılığımız da 27 katına ulaşmıştır." diye ifade etti.

Kamu kurum ve kuruluşları içinde ülke hazinesi ve maliyesine en yüksek katkıyı koyan işletmelerden birisinin Etibor olduğunu ifade eden Yıldız, "Bu tesislerde yeni ve önemli bir ürün elde edildi. Cam sanayiinin ana hammaddesi olarak kullanılan 'Borlu soda' üretildi. Borlu sodayı piyasaya açıyoruz. Yurt dışından bir ülkeden 250 bin ton sipariş aldık." diye bilgi verdi.

"BOR ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK"

Bor tesislerinde bazı birimlerin kurulmasıyla ilgili zaman zaman hizmet alımları olduğunu dile getiren Yıldız, bunu gerekçe gösterip borun özelleştirileceğini söyleyenlerin, kamuoyunu yanılttığına dikkati çekti. Bor'u özelleştirmeyeceklerini yineleyen Yıldız, "Bir kısım hizmet alımlarıyla ilgili özel sektörün burada bulunmuş olmasını yanlış yorumlamayacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar