Yıldız Teknik Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda çok sayıda akademisyen gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Yıldız Teknik Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' operasyonu düzenlendi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konvoy halinde araçlarla çıkan polis ekipleri, saat 06.00 sıralarında operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Operasyona çok sayıda şube de destek verdi.

Operasyon kapsamında bir grup polis Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne B Kapısı'ndan girdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde de aramalar yapıldı. Bunun yanı sıra akademisyenlerin evlerinde de arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Operasyon düzenlenen başka bir adres de Başakşehir'deki bir siteydi.

70 AKADEMİSYEN GÖZALTINDA

Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

OPERASYONLAR BAZI ADRESLERDE DEVAM EDİYOR

Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar