Yıldız: Suriye'de öldürülenlerin çoğu kadın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Kadınlar Günü'nde Suriye'de öldürülen kadınların unutulmaması gerektiğini söyleyedi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldız: Suriye'de öldürülenlerin çoğu kadın

Dünya Kadınlar Günü’nde Suriye’deki öldürülen hanımların da unutulmaması gerektiğini anlatan Bakan Yıldız, "Sembolik şekilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Bu sadece sembolik bir gün olmaktan ziyade, bütün hayatımıza yaydığımız, toplumun en esas taşı olan, hanımlarımıza kocaman vazife düşmektedir. Biz bunu bir kültür şekilde görmemiz lazım. Toplumun bütün unsurlarınca kadınlarımızı kafa tacı etmemiz gerekiyor. Bizler düzenimizi bozmadan, toplumun yapısını oluşturarak devam edeceğiz.

Kadının toplumdaki yerini doğru bir biçimde kurmaya çalışıyoruz. Anayasa değişikliğine varıncaya kadar, mevzuat değişikliğine varıncaya kadar düzenlemeler yapıyoruz. Suriye’de binlerce kadın katledildi. Resmi rakamlara nazaran 300 bin, gayriresmi rakamlara nazaran 1 milyon şahıs katledildi. Bunun kocaman bir rakamını da kadınlar oluşturuyor. Suriye’de katledilen kadınının hakkını feministler yahut sivil cemiyet kuruluşları savunmuyorsa. Bu işte problem bulunduğu anlamına gelir. Bizler siyasette kadın milletvekilleri sayısını arttırdık. Kadın mebus namzet adayların sayısı da ortada. Başörtülü annelerimizin, oğlunun mezuniyetine katılamadığı günler geride kaldı.

Tüm başkanlarımıza ve saklı kahramanlarımıza haziran seçimlerine kocaman iş düşüyor. Son derece ciddi bir seçim. Birçok iftiralar yapılıyor. Hanım kolları toplantılarında daha fazla aşırı duyuyoruz. Bu iftiralar müsaade etmeyin. Türkiye’nin diri iradesine yapılan iftiralardır. Nerden gelirse gelsin, AK Parti istikrarı parti istikrarı olmaktan çıkmıştır. Artık Türkiye’nin istikrarı olmuştur" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de, "Hz. Peygamber kadın bey eşitliğini vurgulamıştır. Yaşamında buna misal olmuştur. Hepimize misal olmuştur. Bir su ver dahi dememiştir. Kendi işini kendi görmüştür. O misal insan. Hepimizin misal alması gereken bir insan. Talas’ta bir Rum var. Mevlana’dan, Peygamber efendimize ulaşır ve Müslüman olur. Günümüzde tahsilli kişilerin şiddete elverişli olduğunu biliyoruz. Bundan inancı olmayan insanlar. Türk toplumuna baktığımız süre kadına paha meselesi için fazla aşırı misal var. Hunat Hatun, Fatma Hatun bunlar benzeri onlarca misal var” ifadelerini kullandı.

Kadının toplumdaki yerine dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da, "Kadın toplumun vazgeçilmez unsuru. Toplumda kadına paha sağlayan bütün devletler çağdaş ülkelerdir. Kadına paha sağlayan devletler kalkınmış ülkelerdir. Bir ülkenin ekonomisinde en kocaman başı çeken hanımların istihdama katılmasıdır. İran, Katar ülkelerinde kadınları iş gücüne kattığınızda gsmh nın büyüdüğü görülmüştür. AK Partinin reformları yardımıyla daha iyi hallere geldik. Bizlerin yapması gereken şey kadın devrimine devam etmemiz gerekiyor. AK Parti kadın devrimi yapmıştır. Bu kadın devriminin mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugün AK Partinin 10 milyon üyesi var” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar