Yıldız: Seçilecek cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalı

Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yıldız, Alevilerin kime oy verip kime oy vermeyeceğiyle ilgili peşin bir görüş belirtmeyi doğru bulmadıklarını belirterek, "Alevilere, kime oy verecekleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Yıldız: Seçilecek cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalı

Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yıldız, Alevilerin kime oy verip kime oy vermeyeceğiyle ilgili peşin bir görüş belirtmeyi doğru bulmadıklarını belirterek, "Alevilere, kime oy verecekleriyle ilgili bir telkinde bulunmayı da doğru bulmuyoruz. Seçilecek cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmalı, herkesi kucaklamalı." dedi.

Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yıldız, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sivil toplum örgütü olarak nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerinin kriter ve ölçülerini ortaya koydu. Yıldız, "Alevilere, kime oy verecekleriyle ilgili bir telkinde bulunmayı da doğru bulmuyoruz. Bize göre Anayasa’ya sadakatle bağlı, parlamenter rejime, laik, sosyal, çağdaş hukuk devletini koruyacak bir cumhurbaşkanı seçmeliyiz. Seçilecek cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmalı. Herkesi kucaklamalı. Hiçbir ayrıma girmeden herkesle bütün olmalı. Aynı zamanda Alevi toplum sorunlarıyla ilgilenen, sorunlara yakınlığını ifade eden ve seçim propagandası döneminde Alevilerle ilgili görüşlerini ifade eden veya bunları açıklayacak cumhurbaşkanına kalbi yakınlığımızın olacağını, oylarımızın o şekilde şekilleneceğini de şimdiden belirtmek isteriz." ifadesine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar