Yıldırım Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun her katında ayrı bir sokak

Bursa Yıldırım Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda öğretmen ve öğrencilerin çalışmasıyla koridorlar eğitim alanına dönüştü. 5 katlı okulda zemin katı ‘Sanat Sokağı’, ikinci katı ‘Bilim Sokağı’, üçüncü katı ‘Şairler Sokağı’,...

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun her katında ayrı bir sokak

Bursa Yıldırım Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda öğretmen ve öğrencilerin çalışmasıyla koridorlar eğitim alanına dönüştü. 5 katlı okulda zemin katı ‘Sanat Sokağı’, ikinci katı ‘Bilim Sokağı’, üçüncü katı ‘Şairler Sokağı’, dördüncü katı ise ‘Değerlerimiz Sokağı’ olarak düzenlenmiş. Birinci kat ise anasınıfı sokağı olacak.

Okula girişte sizi sanat sokağı karşılıyor. Bu koridorda öğrenciler tarafından hazırlanan teknoloji tasarım projeleri görücüye sunulmuş. Trafik ışık düzenekleri, ısınmalı asfalt yol, duvar ve basketbol sepeti, alarm düzenekli sandık ve ayna düzenekleri gibi çeşitli çalışmalar bulunuyor. Ayrıca geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli kullanım eşyaları ve eski lastiklerden masa ve koltuklar okula girenleri karşılıyor.

Bilim sokağında ise ziyaretçileri iki tane robot karşılıyor. Duvarları bilimsel materyallerle süslü koridorda, öğrencilerin geliştirdikleri projeler, ürün ve eserlerden insan fizyolojisine kadar araştırma ve geliştirme çalışmaları yer alıyor. Ayrıca teknolojik tasarım derslerinde yapılan birbirinden ilginç ürünler ziyaretçilere sunuluyor. Yine bilimsel ve geri dönüşüm süreç becerileri uygulanarak güneş sisteminden başlanarak bilimin tüm evrelerini koridorda görmek mümkün.

‘Şairler Sokağı’nda çok sayıda şairin kitapları, şiirleri ve sözleri yer alıyor. Öğrenciler istedikleri kitapları buradan alıp okuyabiliyor.

‘Değerlerimiz Sokağı’nda ise başta Peygamber Efendimizin (SAV) hadisleri olmak üzere İslam alimlerinin sözleri ve güzel menkıbeler nakşedilmiş.

Okul Müdürü Erdal Karataş, amaçlarının öğrencilerin sınıfta yaptıkları etkinliği koridorlara taşımak olduğunu söyledi. Her katta ayrı bir çalışma alanı bulunduğunu dile getiren Karataş, şunları söyledi: “En üst katımız değerler sokağı. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı kalmalarını sağlayacak şekilde düzenledik. Şairler sokağında şairlerimizi tanıtıyoruz. Bilim sokağında fen, matematik derslerinin yanı sıra, görsel sanatlar ve teknolojik tasarım derslerinde öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları sergilemek istedik. Sanat ve tasarım sokağında öğrencilerimiz kendi emekleri ile ellerine geçenleri tasarlayıp burada beğeniye sundu.”

Teknoloji tasarım öğretmeni Nevin Kasapoğlu da, oluşturulan sanat sokağının sürekli kalacağını belirterek, “Okulumuzda canlı bir sokak istedik. Onun için sanat ve tasarım sokağı düşündük, ama sonra sanat sokağı dedik. Herkesi kapsamasını istedik. Biz gittikten sonra da bizi ansın ve bu canlı sokak bizden sonrakilere de kalsın.” şeklinde konuştu.

Değerlerimiz sokağının düzenleyicilerinden din dersi öğretmeni Nalan Kılıç ise, öğrencilerin çalışma aşamasında çok eğlenceli vakit geçirdiğini belirtti. Kutlu Doğum etkinliği ile yeşeren fikrin bu noktaya geldiğini anlatan Nalan Kılıç, şunları anlattı: “Biz öncelikle Kutlu Doğum Haftasına yönelik olarak bir küçük düşünce ile başladığımız bu fikir birden büyüdü ve bu noktaya geldi. Biz sadece Efendimizle (SAV) başlayalım ama diğer büyüklerimizden de sözlerle duvarlarımızı zenginleştirelim istedik. Efendimizin (SAV) o güzel hadisleri ile o güzel incileri ile öğrencilerimizi motive edelim. Çünkü manevi değerlerimize günümüzden her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Ayrıca görerek öğrenme de öğrenmede çok önemli bir paya sahip.” Kılıç, Efendimizin (SAV) sözleri başta olmak üzere, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin özellikle birlik beraberliğe vurgu yapan sözlerini duvarlara nakşettiklerini sözlerine ekledi.

Bilim sokağı sorumlu öğretmenleri Ebru Eraslan ve Mehmet Atalay’da yapılan bütün projelerin öğrenciler tarafından geliştirildiğini belirterek, bilimsel süreç becerileri ve geri dönüşüm becerilerini uygulayarak güneş sisteminden başlayarak bilimin tüm basamaklarını sergilediklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar