Yıldırım Koleji'nin anne baba okulu mezunlarını verdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım Koleji İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun bu yıl düzenlediği ve 12 saatten oluşan anne baba okulu seminerine katılan 69 katılımcıya belgeleri törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Koleji'nin anne baba okulu mezunlarını verdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım Koleji İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun bu yıl düzenlediği ve 12 saatten oluşan anne baba okulu seminerine katılan 69 katılımcıya belgeleri törenle verildi.

Yıldırım Koleji konferans salonunda düzenlenen törende katılımcı anne babalar sertifikalarını Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Nejdet Kocaman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Korkmaz, Okul Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda ERİD Başkanı Murat Çapar'ın elinden aldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, teknoloji çağında çocuk yetiştirmenin zorluklarına dikkat çektiği konuşmasında, “Teknolojinin hızla değiştiği ve değişimin yaşandığı günümüzde çocuk yetiştirmek her geçen gün anne babaların işini zorlaştırmaktadır. Zorlaşan hayat şartları karşısında ebeveynler onları yetiştirirken, eğitimciler onları eğitirken okullar öğretim planını uygularken daha bilgili, fedakârca çalışmak ve daha bilinçli hareket etmek zorundadırlar. Bu sebeple Yıldırım İzmirlioğlu Koleji’nin bu etkinliği çok önemsiyor, okul idaresini ve katılan anne-babaları kutluyorum.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Nejdet Kocaman ise şunları söyledi: “Günümüzde anne baba olmak kolay değil. Çocukları yarına en iyi şekilde hazırlamak için anne babaların daha donanımlı olması gerekiyor. Çocuklar ebeveynlere emanet, onları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak öncelikle ebeveynin sorumluluğundadır. Anne babaları bu anlayışla doğru bir şekilde bilgilendirmeyi hedefleyen programın amacına ulaştığını düşünüyorum. Düzenleyenleri ve katılımcıları ben de kutluyorum.”

Okul Müdürü Sadi Yanık da “Toplam 12 saatten oluşan seminerleri, alanında uzman hocalarımız verdi. İlk 6 saatini Aile Terapisti ve Psikolog İlyas Türkmen, ikinci 6 saatini Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolog Doktor Fatih Kalkınç verdiler. Amacımız ortak paydamız olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde okul ve aile, adeta bir elmanın iki yarısı gibidir. Bundan dolayı ki velilerimizi doğru yerde alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirmesini amaçladık. Çocuklarımızı hayata hazırlamada okulun ayrı, ailenin ayrı sorumlulukları var. Doğru model olabilirsek problemlerin kolayca çözülebileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar