Yıldırım Kız Meslek Lisesi moda dünyasına el attı

Bursa Yıldırım İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi (KTML) AB projelerine bir yenisini daha ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Kız Meslek Lisesi moda dünyasına el attı

Bursa Yıldırım İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi (KTML) AB projelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce 'Music In Stress Out' adlı Comenius ve 'Taste the Past' adlı Leonardo da Vinci ortaklık projelerini hazırlayan lise, bu kez EUrFASHION adlı AB LDV Yenilik Transferi Projesi'ne imza attı.

Proje kapsamında Bursa’ya gelen proje ortakları ilk çalışmasını yaptı. Yıldırım İMKB KTML ile BESOB’un yerel ortağı olduğu 'EUrFASHION' adlı projenin Hollanda, Belçika, İngiltere ve İtalya’dan ortakları bulunuyor. Moda ve tekstil sektörünü konu alan ve yaklaşık bir hafta devam eden çalışmaların ardından yabancı ortaklar Türkiye’den ayrıldı.

Proje koordinatörlüğünü, Hollanda´dan KCH Internatıonal´ın yaptığını belirten Okul Müdürü Nuran Piliçer, “Eğitimsel moda ve tekstil sektöründe Avrupa ile işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğimiz EUrFASHION adlı AB LDV Yenilik Transferi Projesi'nde ayrıca, bir ağ kurarak uzman ve öğrencilerin hareketliliğini artırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda proje çalışmalarımız değişik ülkelerde devam edecek.” dedi.
CİHAN

Yorumlar