Yıldırım ilçesinde bonzai operasyonu

Bursa'da 17 yaşındaki gencin ağabeyi tarafından bonzai parası için öldürülmesi sonrasında uyuşturucu operasyonu düzenlendi.Bursa'da son bir ayda 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin ise uyuşturucu kullandığı için komaya girdiği merkez Yıldırım...

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım ilçesinde bonzai operasyonu

Bursa'da 17 yaşındaki gencin ağabeyi tarafından bonzai parası için öldürülmesi sonrasında uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Bursa'da son bir ayda 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin ise uyuşturucu kullandığı için komaya girdiği merkez Yıldırım ilçesinde polis ekipleri tarafından uyuşturucu operasyonu yapıldı. Özellikle uyuşturucu satıcılarının mekanı haline gelen Gökdere ve Irgandı Köprüsü bölgesinde çok sayıda polisin katıldığı operasyonu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da yerinde takip etti.

Bir gün önce iki kardeş arasında bonzai alımı yüzünden çıkan kavga sonrasında 17 yaşındaki Hasan Ç.'nin ağabeyi G.Ç. tarafından 4 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis ekipleri, açık alanlarda bonzai ve esrar içerek uyuşturucu krizine giren 10 kişinin tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldığı Meydancık Mahallesi ve Irgandı Köprüsü çevresinde operasyon düzenledi. Yunus timleri, çalı diplerini arayıp, parkta oturan şüpheli kişilerin kimliklerini kontrol etti. Yoldan geçen araçlar durdurulup, arama yapıldı. Araçların bagajları ve torpido gözleri didik didik aranırken, sürücülerin kimlik bilgileri kontrol edildi. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı operasyonlara vatandaşlar alkışlayarak destek verdi.

DENETİM SIRASINDA BONZAİ KRİZİNE GİRDİ

Düzenlenen operasyon sırasında uyuşturucu krizine giren 27 yaşındaki Özkan G. de polis ekipleri tarafından tedavisinin yapılması için hastaneye kaldırıldı. Kullandığı bonzai nedeniyle krize giren genç, uzun süre polislere direndi. Uyuşturucunun etkisi ile motorize ekipleri sahte polis zannedip yalnızca mavi elbiselilere inanan Özkan G. kendilerini bırakmaları için uzun süre polislere direndi.

Uyuşturucu krizine giren Özkan G., ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kendini yere atarak polis aracına binmek istemeyen Özkan G. polisin, "Seni hastaneye götüreceğiz, yardım edeceğiz" sözlerine karşılık; "Bırakın beni, ben uyuşturucuyu bırakacağım" şeklinde kendini bırakmaları için yalvardı. Polis ekipleri tarafından güçlükle polis aracına bindirilen Özkan G. tedavisi yapılmak üzere hastaneye gönderildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

Bu arada düzenlenen operasyon ve denetimleri yerinde incelemek üzere bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, mahalle halkı tarafından davul zurna ile karşılandı.

Özellikle Roman vatandaşların ikamet ettiği mahallede denetimleri yerinde incelemek için gelen Sabri Durmuşlar, muhtarlarla da bir araya geldi. Muhtarlardan uyuşturucu konusunda kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Durmuşlar, kendilerinin de bu konunun üzerine hassasiyetle gittiklerini söyledi.

Mahalle muhtarları, İl Emniyet Müdürü Durmuşlar'dan çocukları uyuşturucudan kurtarmasını istedi. Emniyet Müdürü Durmuşlar ise "Mahallelerin huzurunu bozmak isteyenlerin önünü kesmek için baskınlarımız devam edecek, çalışmalarımızla azalma sağladık. Ancak uzun süreden beri biriken sorunlar olduğu için birden sıfırlamamız mümkün değil." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar