Yıldırım: Bacanağımdır ama işiyle gücüyle benim işim olmaz

AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkanı adayı Binali Yıldırım, TCDD İzmir Limanı İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bacanağı C.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Bacanağımdır ama işiyle gücüyle benim işim olmaz

AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkanı adayı Binali Yıldırım, TCDD İzmir Limanı İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bacanağı C.H.'nin adının da geçmesini değerlendirdi. Selçuk ilçesinde seçim çalışmalarına katılan Yıldırım, "Bacanağımdır ama işiyle gücüyle benim işim olmaz." dedi.

Bacanağının şehirdışında olduğunu ve kaçmadığını belirten Milletvekili Yıldırım, "Bu bir adli vakadır. Süreç başlamıştır. Soruşturması devam eden bir iş hakkında bizim bilgi almamız söz konusu değildir. Yargı işini yapsın. Bacanağım olmazsa babam olsun, yanlış yapan varsa hesabını verir. Hiç kimse bunu oraya buraya çekerek istismar etmeye kalkmasın. Yeri yurdu bellidir, giderler alırlar ve gereğini yaparlar." şeklinde konuştu. Kaçtığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını vurgulayan Binali Yıldırım, “Ne kaçması? Adaletten kaçılmaz. Benim bildiğim şehirdışındaydı. Herhalde dönmüştür, gerekeni yapılır.” dedi. Operasyondan sonra kendisiyle görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine ise şunları söyledi: “Kendisiyle bir görüşmem olmadı. Bacanağımdır ama işiyle gücüyle benim işim olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kimseyi peşinen mahkum etme hakkımız yoktur. Gidecekler, sorular sorulacak, ifadeleri alınacak ve gereği yapılacak. Ya beraat edecek ya da mahkemeye sevk edilecek. Bu kadar basit.” CİHAN

Yorumlar