Yılbaşı gecesi yanan 300 öğrencili okulun akıbeti meçhul

Almanya'nın Bremen şehrinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gröplingen semtinde e yılbaşı gecesi atılan havai fişekleri sebebiyle yanan okulun akıbeti belli değil.

Google Haberlere Abone ol
Yılbaşı gecesi yanan 300 öğrencili okulun akıbeti meçhul

Almanya'nın Bremen şehrinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gröplingen semtinde e yılbaşı gecesi atılan havai fişekleri sebebiyle yanan okulun akıbeti belli değil. 300 öğrencisi bulunan okulu ziyaret eden Bremen Eğitim Bakanı Prof. Dr. Eva Quante-Brandt, hasarın büyük olduğunu söyledi.

Brandt, okulun bir kısmının ya da tamamının ne zaman eğitime açılacağı konusunda bilgi vermek için okulda yapılacak inceleme sonuçlarının beklendiğini dile getirdi. Okul kapalı olduğu için öğrencilerin civardaki bir okulda eğitim gördüğünü kaydeden bakan, tüm öğrencilerin normal olarak derslerine devam etmesi için diğer okullarla da görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Bakan Brandt,, “Bununla ilgili önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olmak üzere bir konsept hazırlıyoruz. Tüm imkanları değerlendiriyoruz. Hangi okula hangi sınıfları vereceğiz karara bağlayacağız.” dedi.

Geçici olarak eğitim gören öğrencileri de ziyaret ederek görüşme yapan bakan yangın sonrası öğrencilerin yönlendirilmeleriyle ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı her iki okulun müdürü ve diğer görevlilerine teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar