Yiğit: Türk polisi kendisine inanan, destek veren halkının polisidir

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, emniyet teşkilatı olarak amaçlarının, öncelikle suçun işlenmesini önlemek, suç işlendikten sonra da suçun faillerini ortaya çıkararak yakalamak olduğunu belirterek, "Suçu önleme ve suç işleyenlerin yakalanmasında.

Google Haberlere Abone ol
Yiğit: Türk polisi kendisine inanan, destek veren halkının polisidir

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, emniyet teşkilatı olarak amaçlarının, öncelikle suçun işlenmesini önlemek, suç işlendikten sonra da suçun faillerini ortaya çıkararak yakalamak olduğunu belirterek, "Suçu önleme ve suç işleyenlerin yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşımızın desteğidir." dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü nedeniyle Yeni Kent Meydanı Atatürk anıtı önünde bir program düzenlendi. Anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda konuşan Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, ’’Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve Cumhuriyet'in koruyucusu ve teminatı olan, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, en içten saygı ve şükranlarımı arz ederim. Emniyet teşkilatı olarak amacımız; öncelikle suçun işlenmesini önlemek, suç işlendikten sonra da suçun faillerini ortaya çıkararak yakalamaktır. Suçu önleme ve suç işleyenlerin yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşımızın desteğidir. Bu desteğin artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Halkımızın, teşkilatımıza gösterdiği yakın ilgi, sevgi, güven ve destekleri, zor görevlerimizin ifasında bizlere her zaman güç vermektedir. Bu güven ve desteğin devamını sağlamanın, görevimizdeki başarının devamına bağlı olduğunu biliyoruz. Bu bilinç içerisinde emniyet teşkilatımız, her kademesinde görev yapan personeli ile ilçemizin huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle kendisinden beklenen hizmetin en iyisini verebilme gayretindedir. Türk polisi, kendisine inanan, güvenen ve destek veren halkının polisidir." diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da "Polislerimizin bu ülke için bu millet için yaptıkları ve önümüzde ki dönemde yapmaya çalışacakları hayırlı hizmetlerin devamını temenni ediyorum. Polislerimizin 169. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Onlara, aileleri ile mesut bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yeni Kent Meydanı'ndaki programdan sonra Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kokteyl düzenlenerek tebrikler kabul edildi.
Programa; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Bafra Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Keçeli, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri, banka müdürleri, daire müdürleri, polis memurları ve aileleri katıldı.

KUTLAMADA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Bafra’daki programda duygusal anlar da yaşandı. 47 yıl emniyet teşkilatına hizmet verdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri iken emekli olan, Bafra'nın Kolay beldesinde ikamet eden 80 yaşındaki emekli emniyet müdürü Kazım Önder de törene katılarak genç meslektaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Önder, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit’i tebrik etti. Ayrıca, Türkiye Emekli Emniyet Genel Müdürleri Derneği eski Başkanı Bafralı Hasan Yücesan da törene katılarak meslektaşlarını yalnız bırakmadı.



CİHAN

Yorumlar