Yiğit Bulut’un adının karıştığı Ramazan sokağı uygulamasına tepki

Sivas esnafı, Ramazan ayı içinde Tarihi Kent Meydanı'ndaki Selçuklu eserleri arasında Ramazan sokağı kurulmak istenmesine tepki gösterdi. Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit, ihaleyi kazanan kişilerin Başbakan'ın danışmanı Yiğit...

Google Haberlere Abone ol
Yiğit Bulut’un adının karıştığı Ramazan sokağı uygulamasına tepki

Sivas esnafı, Ramazan ayı içinde Tarihi Kent Meydanı'ndaki Selçuklu eserleri arasında Ramazan sokağı kurulmak istenmesine tepki gösterdi. Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit, ihaleyi kazanan kişilerin Başbakan'ın danışmanı Yiğit Bulut’un akrabası olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit, dışarıdan birilerinin gelip stant açarak Sivas esnafını zor durumda bırakacağını savundu. Yiğit, “Bu birilerine verildi, ihale edildi. Ama nasıl yapıldığını biz de bilmiyoruz. Lokantacılarımız bu konuda tepkili, aşırı derece bize şikâyet geliyor. Bunun sadece lokantacılara değil, kahvecilere, tuhafiyecilere, tatlıcılara da zararı olacağını düşünüyorum. Yetkililerle görüşüyoruz, gerekirse Lokantacılar Odası olarak yürütmeyi durdurma kararı almak için mahkemeye başvuracağız.”

Siyasi bir şey olup olmadığını bilmediklerini aktaran Nazmi Yiğit, “Yiğit Bulut’un ismi geçti. Yakınları olduğu söylendi. Biz siyasi şeylerin esnaf işlerine sokulmamasını istiyoruz. Esnafın mağdur olmasını istemiyoruz. Zaten esnafımız zor durumda. Bir an önce yetkililerden bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Yiğit, konuşmasına şöyle devam etti: "Birileri gelecek, stant kuracak, vergi yok, SSK yok, yer parası yok. Eğer öyle bir ticaret varsa gerekirse bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla göreceğiz, iftarda kesinlikle açmayacağız. Ramazan'da açık olan 20 tane lokantamız var. Lokantacılarımız 'gerekirse iftar vermeyelim' dediler. Bir sonuç alamazsak biz de lokantacılar olarak bir hafta süreyle iş yerlerini açmama kararı alacağız.”

Yiğit Bulut isminin nasıl gündeme geldiğinin sorulması üzerine Başkan Yiğit, stantta bir yetkilinin organizasyon şirketinin Yiğit Bulut’un akrabaları olduğunu aktardığını ifade etti. Yiğit, “Ne kadar doğru bilemiyorum. 'Yiğit Bulut’un akrabası, yakınları, Türkiye genelinde böyle organizasyon yapıyorlar' dedi. Tabi ki Yiğit Bulut olarak söylemiyorum ama kim olursa olsun Sivas’a verilen zararın hepsinin karşısındayız. ” dedi.

Sivas Belediyesi yetkilileri ise Ramazan sokağının bir organizasyon şirketine verildiğini, orada Ramazan ile ilgili etkinlikler yapılacağını, Sivas esnafının stant alarak faaliyet gösterebileceği ifade etti.

CİHAN

Yorumlar