YHT hattını kırsalda jandarma komandolar koruyacak

Eskişehir-istanbul arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılmasını geciktiren kablo hırsızlıklarına karşı jandarma komando birliği devreye sokuldu. Timler halinde görevlendirilen jandarma komandolar, demiryolu hattının güvenliğini...

Google Haberlere Abone ol
YHT hattını kırsalda jandarma komandolar koruyacak

Eskişehir-istanbul arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılmasını geciktiren kablo hırsızlıklarına karşı jandarma komando birliği devreye sokuldu. Timler halinde görevlendirilen jandarma komandolar, demiryolu hattının güvenliğini sağlayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul - Eskişehir arasındaki YHT hattında sinyalizasyon ve haberleşme hattı kablolarının kesilmesinin seferleri geciktirdiğini açıklarken güvenlik güçleri hırsızlık ve sabotaja yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hattın geçtiği ve hırsızlığın yoğun olduğu bölgelerde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sapanca ilçesinde polis, 20 kişilik özel ekiple hattın güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Kırsalda ise demiryolunun güvenliği için özel jandarma komando birliği görevlendirildi.

Sakarya'ya bağlı olan ancak İstanbul'daki asayiş olaylarında görevlendirilen, bir jandarma komando birliği, YHT hattının güvenliğini sağlamak amacıyla şehre geri döndü.

Birlik timler halinde hırsızlık ve sabotaja yönelik devriye görevi yapacak.

YHT hattının Sapanca kesiminde geçen ay 2,5 kilometrelik haberleşme ve sinyalizasyon kablosu çaldıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alınmıştı.

CİHAN

Yorumlar