YHT hattından kablo çalan 4 kişi gözaltına alındı

Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Sapanca kesiminde 2,5 kilometrelik haberleşme ve sinyalizasyon kablosu çaldıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
YHT hattından kablo çalan 4 kişi gözaltına alındı

Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Sapanca kesiminde 2,5 kilometrelik haberleşme ve sinyalizasyon kablosu çaldıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul - Eskişehir arasındaki YHT hattında sinyalizasyon ve haberleşme hattı kablolarının kesilmesini yargıya taşıdıklarını açıklarken, güvenlik güçleri hırsızlık ve sabotaja yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hattın geçtiği ve hırsızlığın yoğun olduğu Sapanca ilçesinde polis, 20 kişilik özel ekiple hattın güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Hat üzerinde kablo hırsızlığı yönündeki bir ihbarı değerlendiren ekipler, hırsızlık zanlısı H. G. (26), Ç.T. (45) ile 15 yaşındaki bir çocuk ve çalıntı kabloları satın aldığı öne sürülen hurdacı Y.B'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin 1 hafta önce YHT hattından 2 bin metrelik kablo çaldıkları, son işlerinde de 500 metrelik kablo çalarken yakalanmamak için iş elbisesi giydikleri öne sürüldü. CİHAN

Yorumlar