YGS’ye giren öğrenciler: Soruları kontrol edemeyince stresli günler geçireceğiz

Türkiye genelinde yapılan ve 160 dakika süren YGS, saat 12.40’ta sona erdi. Kimi anne babalar sınavdan çıkan çocuklarına öpüp sarıldı.

Google Haberlere Abone ol
YGS’ye giren öğrenciler: Soruları kontrol edemeyince stresli günler geçireceğiz

Türkiye genelinde yapılan ve 160 dakika süren YGS, saat 12.40’ta sona erdi. Kimi anne babalar sınavdan çıkan çocuklarına öpüp sarıldı. Öğrenciler, soruların yayınlanmayacak olmasına tepki gösterdi, soruları kontrol edemeyecekleri için stresli günler geçireceklerini söyledi.

YGS’ye giren öğrencilerin büyük bölümü soruların tamamını cevaplamak için zamanın yetmediğini, soruları yetiştirmekte sıkıntı çektiklerini dile getirdi. YGS’ye giren öğrenciler, soruların çok zor olmadığını da ifade etti. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan sınav sorularının yüzde 20’sinin açıklanacak olmasına ise hem veliler hem de öğrenciler tepki gösterdi. Soruların tamamının açıklanmasını isteyen öğrenciler, “Soruların yüzde 20’sinin açıklanacak olması nedeniyle hangi soruları doğru, hangilerini yanlış yaptık kontrol edemeyeceğiz. Stresin üzerine stres bindi. Kontrol edince daha rahatlıyorduk.” dedi.

Veliler de soruların açıklanmayacak olması nedeniyle şaibe ihtimalinin ortaya çıktığını söyledi. Veliler, “Belki birçok soru yanlış, nereden bilelim.” diyerek tepkilerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar