YGS’de Türkiye 10.’su Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Alpaslan Fatih Kaynar 2014 YGS–6 puan türü sınavında Türkiye 10.

Google Haberlere Abone ol
YGS’de Türkiye 10.’su Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Alpaslan Fatih Kaynar 2014 YGS–6 puan türü sınavında Türkiye 10.ncu olurken, Konya birinciliğini elde etti.

Yükseköğretime Geçiş Sınavına(YGS) bu yıl 2 milyon 7 bin 685 öğrenci katıldı. YGS’ ye giren Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi 12 Fen- A sınıfı öğrencisi Alpaslan Fatih Kaynar, açıklanan 2014 YGS sonuçlarına göre YGS–6 puan türünde Türkiye 10.ncu olurken, Konya birinciliğine imzasını attı.

Türkiye 10.ncusu olan Alpaslan Fatih Kaynar yaptığı açıklamada, “ Başarım sadece bireysel çabama bağlı olarak gelmedi. Dershanedeki ve okuldaki öğretmenlerimizin ufku, hedefler doğrultusunda plan, program yapıp,bu program doğrultusunda özverili bir şekilde gece gündüz demeden bizlerle birlikte olmaları başarımızda en önemli unsur olmuştur. Ailem, öğretmenlerim ve arkadaşlarımın desteği, öğretmenlerimin tecrübe ve motivasyonu okulumun ve dershanemin uyguladığı sistem ile bu başarıya imza attım. Bu başarımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi Müdürü Hanifi Davarcı ise şunları söyledi: “Okulumuz öğrencileri YGS ve LYS’de geçtiğimiz yılda Türkiye ve Konyamızda büyük başarılar elde etmişti. Bu yıl yine YGS’ de öğrencimiz Alpaslan Fatih Kaynar’ın YGS–6 Puan türünde Türkiye 10 ncusu ve Konya birincisi olması bizleri ve ailelerini mutlu etmiştir. YGS’ de başarılı olan tüm öğrencilerimizi ve bunlara katkıda bulunan öğretmenlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”
CİHAN

Yorumlar