YGS’de Diyarbakır şampiyonları FEM’den

FEM Dershanesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Diyarbakır’ın gururu oldu.

Google Haberlere Abone ol
YGS’de Diyarbakır şampiyonları FEM’den

FEM Dershanesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Diyarbakır’ın gururu oldu. Dershane öğrencilerinden Muhammed Rıdvan Karakaş YGS 3, 4, ve 5 puan türünde Türkiye 32’ncisi ve Diyarbakır birincisi oldu. Öğrencilerden Mahmut Fehmi Bal ise YGS 1, 2 ve 6 puan türünde Türkiye 53’üncüsü yine Diyarbakır birincisi oldu.

Diyarbakır FEM Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Emrah Erici, geleneksel başarılarını sürdürdüklerini belirtti. Erici, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye derecelerini ve Diyarbakır birincilerini FEM dershaneleri çıkarttı.” dedi. Güneydoğu’daki öğrencilerin dershaneler sayesinde çok daha iyi imkanlara sahip öğrencilerle yarışabildiğini anlatan Erici, “Güneydoğu’da Türkiye derecelerinin çıkması dershaneler sayesinde oldu. Dershaneler olmazsa Diyarbakır’dan Türkiye dereceleri hiçbir zaman çıkmayacaktır. 24 yıldır Diyarbakır’da hizmet veren dershanemiz binlerce öğrenciye üniversite kazandırıp vatana, millete faydalı insanlar olarak yetiştirmiştir.” diye konuştu.

Erici, öğrencilerinden Muhammed Rıdvan Karakaş'ın YGS 3, 4 ve 5 puan türünde Türkiye 32’ncisi ve Diyarbakır birincisi olduğunu ifade ederek, "Öğrencimiz Mahmut Fehmi Bal ise YGS 1, 2 ve 6 puan türünde Türkiye 53’üncüsü yine Diyarbakır birincisi oldu. Bu, Diyarbakır için büyük bir başarı. Bundan sonra da böyle başarılı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Muhammed Rıdvan Karakaş, başarısında herkesin payı olduğunu belirterek, “Ailem, okulum ve dershanemin bunda büyük payı var. Hedefim tıp fakültesidir.” dedi. Öğrencilerden Fehmi Bal ise başarısını ailesi, Özel Dicle Fen Lisesi'ne ve FEM Dershanesi’ndeki öğretmenlerine borçlu olduğunu, hedefinin Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi olduğunu dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar