YGS Türkiye 7.'si Bursa Fem'den

2014 YGS sonuçları açıklandı. Buna göre Bursa Fem Dershanesi'nde sınava hazırlanan Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencilerinden Emir Ali Karahan önemli bir başarıya imza atarak Türkiye 7.

Google Haberlere Abone ol
YGS Türkiye 7.'si Bursa Fem'den

2014 YGS sonuçları açıklandı. Buna göre Bursa Fem Dershanesi'nde sınava hazırlanan Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencilerinden Emir Ali Karahan önemli bir başarıya imza atarak Türkiye 7.'si oldu.

    Yine Bursa FEM'den Türkiye 50.'si olan Ecrin Yağız ise Türkiye 50.'si olma başarısı gösterdi. Bursa Fem ayrıca Türkiye genelinde ilk yüzde 12 derece çıkararak yine Bursa'nın gururu oldu.

    Emir Ali Karahan, YGS 2'de Türkiye geneli 497.9 puan alarak Türkiye 7.'si oldu. Karahan, 160 sorudan 154'ünü doğru cevapladı. Ayrıca Ecrin Yağız ise YGS 3'de 484.5 puan alarak Türkiye 50'incisi oldu. Yağız ise 160 sorunun 152'sini doğru cevapladı. Ayrıca Fem Dershanesi'nden ilk yüzde ve ilk binde dereceye giren öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle bu başarılarını beraberce kutladı.

    Elde edilen başarının gururunu yaşadıklarını anlatan Fem Dershanesi Ertuğrul Gazi Şube Müdürü Hüseyin Ersan, başarılı öğrencilerini kutlarken "Her başarının arkasında düzenli ve disiplinli çalışma yatar. Öğrencimiz zaten sene içinde yaptığı çalışmalarla başarılı olacağını göstermişti. Öğrencimizin arkadaşları da vardı, onlarda çok ciddi çalıştılar. İnşallah LYS'de de diğer arkadaşlardan da ciddi başarılar bekliyoruz. Öğrencimizi tebrik ediyorum ailesini tebrik ediyorum. Diğer başarılı öğrencilerimizi de tebrik ediyorum." dedi.

    Hüseyin Ersan, Fem Dershaneleri'nde derece yapmanın bir gelenek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yıllardır FEM Dershaneleri bu konuda adını duyurmuştu Türkiye genelinde. Bu senede öğrencilerimizi tebrik ediyordum. Ayrıca ilk yüzün içinde 12 tane derecemiz çıktı. Bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve LYS'de de başarı bekliyorum."

    "İLİMİZDEN DERECE ÇIKACAKTI BU BANA NASİP OLDU"

    YGS'de Türkiye 7.'si olan Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi ve Fem Dershanesi öğrencilerinden Emir Ali Karahan da elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek "Bu sene YGS sınavına girdim ve Türkiye 7.'si olduk. Bu tarifi güç bir duygu. Bir senelik hatta geçen seneden başlayan çalışmalarımızın emeğini aldık. Bunda hocalarımızın da emeği büyük. Gerek okul gerekse dershanemizin bu başarıda katkısı büyük. Hepsine teşekkürü bir borç bilirim. Özellikle burada sınıf ortamının da bunda büyük etkisi olduğunu biliyorum. Hepimiz bunun için gerekli fedakarlıkları yaptık. İlimizden derece çıkacaktı bu bana nasip oldu, çok mutluyum." şeklinde konuştu.

    Emir Ali Karahan'ın babası Mehmet Karahan ise Uludağ Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu belirterek, "Oğlum iki yıldır bu sınava hazırlandı. Oldukça düzenli bir şekilde hazırlandı. Buradaki hocaları da çok fedakarca bir şekilde oğlumun çalışması konusunda ciddi bir düzen oluşturdu. Bu anlamda ben bu kuruma ve hocalarımıza çok müteşekkirim. Son derece iyi ve verimli bir çalışma oldu, adeta özel hayatlarından fedakarlık yaparak hocalarımız sıkı takip ettiler çalışmayı." dedi.

    Emir Ali Karahan'ın annesi Nevin Karahan da, oğluna gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederken "Sonra dershane hocalarımız, Hakan hocaya ve okuldaki hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Çok farklı bir duygu, Allah herkese nasip etsin." şeklinde duygularını anlattı.

    Türkiye 50.'si olan Ecrin Yağız ise bütün sene boyunca gerek okul, gerekse dershanede yoğun bir tempoda çalıştığını belirterek, "Açıkçası burada olmak biraz garip bir duygu. Takım olarak çalıştık ve başından beri istediğimiz içimizden birinin derece yapması idi. Bizlere nasip oldu umarım LYS'de daha güzel başarıla elde ederiz. Okuluma ve dershaneme teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Annesi Canan Yağız da çok zor bir süreçte hedef koyun güzel bir başarı aldığı için kızına teşekkür ederken, dershane öğretmenlerine de emeklerinden dolayı teşekkür etti.

    Bursa Fem Dershanesi öğretmen ve başarılı öğrencileri daha sonra toplu bir şekilde mutluluk pozu verdi. CİHAN

Yorumlar