YGS Sorularının Yüzde 20'si Açıklandı

2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorunsuz tamamlandı. Sınav sorularının rastgele seçilen yüzde 20'si, 'osym.gov.tr' adresinden erişime açıldı.

Google Haberlere Abone ol
YGS Sorularının Yüzde 20'si Açıklandı

ÖSYM Başkanlığınca, öncesinde ve esnasında her çeşitli tedbirin alındığı 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sorunsuzca tamamlandığı bildirildi. Sınav sorularından gelişigüzel seçilen yüzde 20'si, 'osym.gov.tr' adresinden erişime açıldı.

ERİŞİME AÇILAN SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde yer sektör duyuruda, 2015 talebe Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) birinci evresi bulunan 2015-YGS'nin bütün yurtta 171 İmtihan merkezinde, yekün 7 bin 31 İmtihan binasında, 109 bin 393 İmtihan salonunda bugün saat 10.00'da başlayıp 12.40'da tamamlandığı anlatım edildi.

2 MİLYON 46 BİN 716 GENÇ TER DÖKTÜ

Sınav süresince yekün 314 bin 816 personelin özveri ile vazife yaptığı vurgulanan izahatda, 'Ülkemizin geleceği bulunan 2 milyon 46 bin 716 gencimizin girmiş bulunduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içinde gerçekleştirilebilmesi için takribî 6 aydan çok bir süredir gece gündüz aşırı titiz bir emek yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve İmtihan esnasında her çeşitli Önlem tahsil edilmiş ve ilgili çalışmalar planlandığı bu şeklinde dakika dakika yürütülerek sınav, sorunsuzca şekilde tamamlanmıştır' ifadelerine yer verildi.

SORULARIN YÜZDE 20'Sİ AÇIKLANDI

Açıklamada, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, 2015-YGS sorularının tamamından gelişigüzel seçilen yüzde 20'sinin yayımlandığı duyuruldu.

Adayların netice izahat sonrasında, sınavda yer sektör soruları, kendi soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere 'ais.osym.gov.tr' adresinden erişebilecekleri bildirildi.

Sınavın bütün adaylar, aileleri ve memleket için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

YGS'DE KAÇ SORU ÇÖZEN KAÇ PUAN ALIR?

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar