YGS Reyhanlı şampiyonu da FEM’den

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) birincisi FEM Dershaneleri öğrencisi A.

Google Haberlere Abone ol
YGS Reyhanlı şampiyonu da FEM’den

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) birincisi FEM Dershaneleri öğrencisi A. Rahman Dilmaç oldu.

Yahya Turan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Dilmaç, başarısında büyük katkısı olan dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını söyledi. Reyhanlı birincisi Dilmaç, YGS’de 481 puan aldı. Sınavda birinciliği elde ettiği için çok mutlu olduğunu belirten Dilmaç, başarısını disiplinli çalışmasına bağladı. Başından beri iyi bir derece alacağına inandığını ifade eden Dilmaç, hedefinin ise Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da aynı başarıyı göstermek olduğunu kaydetti. Elde ettiği başarısında okul öğretmenlerinin yanında FEM Dershanesinin katkısının çok önemli olduğunu dile getiren Dilmaç, dershanelerin kapatılmasına da doğru bulmadığını belirtti. Hedefinin tıp fakültesi olduğunu belirten A. Rahman Dilmaç, "Benim ilk hedefim Zirve Üniversitesi’nde tıp fakültesini okumak. Doktor olmayı çok istiyorum.” dedi.

Çocuğunun büyük başarısından dolayı gururlu olduğunu dile getiren baba M. Ali Dilmaç ise haberi duyduklarında çok sevindiklerini belirtti. Oğlunun her zaman düzenli çalıştığını aktaran baba, oğlunun başarısında okul, dershane ve veli işbirliğinin öneli rolünün olduğunu aktardı. Baba Dilmaç, bir önceki yılda kızının Reyhanlı’da birinci olarak önemli bir başarıya imza attığını belirterek, "Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın.” şeklinde konuştu.

Dershane Müdürü Bahattin Akbudak ise başarıda geleneğin ve şampiyonların adresinin yine FEM Anafen Dershanesi olduğunu belirtti. Akbudak, “Bu yılki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) öğrencimiz Selma Alkaya’nın tüm soruları cevaplayarak Türkiye birincisi olması Reyhanlı ve dershanemiz adına bizleri çok mutlu etti. Başarıların tesadüf olmadığının kanıtı bu derecelerdir.” dedi. Dershanelerin kapatılacak olmasının eğitimi ciddi sekteye uğratacağı, özelliklede Reyhanlı gibi kırsaldaki beldeleri bu manada felç edeceğini söyleyen Akbudak, “İnşallah Anayasa Mahkemesi bu yanlışa bir dur der, millete hizmet eden bu kurumlar yollarına devam ederler.” temennisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar