YGS öncesi 'okul boşalmasın' diye okulda etüd katı uygulamasına geçildi

Erzincan’da Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi hem okulun boşalmasını önlemek hem de öğrencilerin sınava daha iyi hazırlanmasını sağlamak için etüd katı uygulamasına imza attı.

Google Haberlere Abone ol
YGS öncesi 'okul boşalmasın' diye okulda etüd katı uygulamasına geçildi

Erzincan’da Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi hem okulun boşalmasını önlemek hem de öğrencilerin sınava daha iyi hazırlanmasını sağlamak için etüd katı uygulamasına imza attı. Uygulama ile okullarda öğrencilerin rapor almasının önüne geçilmesi ve dersliklerde hocalar nezaretinde öğrencilerin sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaları amaçlanıyor. Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bu nedenle etüt katları ve 12’nci sınıflar için özel bir dinlenme alanı oluşturuldu.
Yapılan çalışma ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli eğitim Müdürü Aziz Gün; “YGS sınavına yaklaşık 24 gün var. Bizim maksadımız sınıfların bu şekilde dolu olması. Sınava 24 kala Erzincan Anadolu Öğretmen Lisemiz'de 98 öğrencimizin 96’sı bugün burada derste. Daha önceden sınava bir ay kala bütün sınıflarımız boşalırdı ve öğrencilerimiz doktorlara gider doktorların kapısının önünde bekler rapor alırlardı. Biz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınava 24 gün kala öğrencilerimizin okullarımızda, sınıflarında öğretmenleri ile birlikte olmalarını istiyorduk. Şuan sınıflarımız tamamen öğrencilerimizle dolu. Anadolu Öğretme lisemizde toplan 98 öğrencimiz var. Bu öğrencinin 96’sı bugün eğitim ve öğretimlerini almaları gereken yerde okullarımızdalar. Biz velilerimiz, öğretmen ve idarecilerimizle toplantılar yaptık. Öğrencilerimizi bu sınav süreci içerisinde sınava 15-20 gün kala kesinlikle okuldan ayrılmamaları okullarımızın en üst katında bir yerin son sınıf öğrencilerimize ayrılmasını, öğrencilerimizin devamsızlık yapmamaları ve okula gelmelerini YGS’de soru çıkacak olan alanlara göre öğretmenlerin derslerini devam ettirmeleri ve diğer derslerde müsait olan öğretmenlerin gönüllü olarak derslere girmeleri ve bu öğrencilerin başka yerlere kanalize etmeden okulda son güne kadar tutmak. Bizim amacımız öğrencilerimiz sınava 15-20 gün kala rapor almamaları başka yerlere gitmemeleri, vakitlerini en güzel şekilde kullanmaları için okula gelmeleri. Gerekli ortam hazırlandı. Öğrencilerimiz burada gelip derslerini çalışıyor, öğretmenlerinin nezaretlerinde testlerini çözüyorlar. Kesinlikle zamanlarını en güzel şekilde okulda değerlendiriyorlar. Bu uygulamamız meslek liselerinde staja giden öğrencilerimizin dışında ki bütün okullarımızda uygulanmaktadır. Sınava yakın olan bu zamanı öğrencilerimizin kullanmalarını istiyoruz.” dedi.

Okulda ders çalışan öğrencilerden Nilay Erdil; “Şuan da hem ders görüp hem de devamsızlık yapmadan sınava çalışıyor olmak hepimiz için çok daha yararlı. Hem kendi derslerimizi görüyoruz hem de devamsızlık yapmamış oluyoruz. Bu sayede YGS’ye de hazırlanmış oluyoruz. Bu saya de matematik, fizik, kimya, biyoloji derslerimizde aksamamış oluyor. Sonuçta bu derslerimizde aksatmamış oluyoruz. Öbür türlü rapor aldığımız zaman bu derslere de gelememiş oluyoruz. Derslerimiz aksamış oluyor.” dedi.

Bir diğer öğrenci Kutluhan Yılmaz, bu uygulama olmasaydı ben de rapor alacaktım diyerek şöyle konuştu: “Önceden bende bu zamanlarda rapor almayı düşünüyordum. Ama yeni yapılan bu uygulama ile hem okula gelip hemde rapor almış gibi derslerimize çalışabiliyoruz. Bu atmosferi yaşamış oluyoruz. Hocalarımız başımızda duruyorlar. Sorularımızı çözdürme imkanı buluyoruz. Bence bu uygulama herkes için daha yararlı bütün okullarda devam etmeli diye düşünüyorum”

Aynı okulda öğrenci olan Merve Demir ise bu uygulamanın çok iyi olduğuna dikkat çekti. Demir şunları kaydetti: "Çünkü bende diğer arkadaşlarım gibi rapor almayı düşünüyordum. LYS’ye vakit kalacak mı endişesi yaşıyordum. Burada bize ayrılan bir dinlenme odamız ve bize ayrılan bir kat var. Bu bize değer verildiğini gösteriyor. Bu bizi daha iyi empoze ediyor. Hem ders çalışıyorum hem de LYS konularımı tamamlıyorum. Hem sorularımı çözüyorum hemde kendimi daha iyi hissediyorum. Bence bu uygulama herkes için daha iyi oldu.” CİHAN

Yorumlar