YGS öncesi öğrencilere son tavsiyeler

Zambak Yayınları PDR Uzmanı Mahmut Sarıgül, bu hafta sonu yapılacak üniversite giriş sınavının ilki olan YGS sınavı öncesinde tavsiyelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
YGS öncesi öğrencilere son tavsiyeler

Zambak Yayınları PDR Uzmanı Mahmut Sarıgül, bu hafta sonu yapılacak üniversite giriş sınavının ilki olan YGS sınavı öncesinde tavsiyelerde bulundu. Sarıgül, sınav öncesinde ne kadar iyi hazırlanılmış olsa da her öğrencinin eksiklerinin olabilceğini söyleyerek, "Bu eksiklikleri kapatma adına son günlerde canhıraş çalışılması kazanımdan çok kaybettirebilir. Özellikle sınavdan bir önceki günü tamamen dinlenmek, açık havada aralıklı yürüyüşler yapmak, ders ortamından uzak sakin bir şekilde geçirmeye çalışmak çok daha sağlıklı olacaktır." diye konuştu.

Sınavdan önceki akşam normal uyku durumuna gelmeden önce yatağa girilmemesi gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Çok ağır yiyeceklerden kaçınılmalı, etki derecesi yüksek gerilimli bir film ya da şiddeti yüksek tartışma programları izlenilmemelidir." diyerek şunları aktardı:

"Öğrenci sabah kalktığında öncelikli olarak kendisini rahat hissedeceği elbiselerini giyerek güne başlamalıdır. Aşırıya kaçmamak şartıyla kahvaltısını yapması çok önemlidir. Bu aşamadan sonra sınav olacağı okula giderken şu düşüncede olması öğrenciyi rahatlatacaktır. Bu güne kadar iyi bir çalışma yaptım. Öğrenmem gereken konuları öğrendim ve şimdi bunun ödülünü alma zamanı geldi ve ben hazırım. Zihnimizde bu tür düşüncelere bu hafta içinde de sık sık yer vermek çok iyi gelecektir. Sınavda nefes çok önemlidir. Burundan tam nefes almak ve ağızdan yavaş yavaş vermek doğru nefestir. Sınava kadar ve sınav boyunca bu nefes egzersizleri çok sık yapılmalıdır. Sınavda yorgunluk hissedildiği, dikkatin dağıldığı durumlarda sınavı bırakarak yaklaşık 20-30 saniye süre ile avuç içleriyle gözleri kapatarak dinlendirmek ve derin nefes egzersizleri yapmak da çok yararlıdır. Sınav tekniği olarak da cevabı bilinemeyen bir soru ile karşılaşıldığında o soruya takılmamalı diğer sorulara geçilmelidir. İlerleyen süre içinde o soruya ilişkin ipuçları gelmeye başlayacaktır."
CİHAN

Yorumlar