'YGS öncesi oğlumun psikolojisi bozulursa ne olacak?'

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Yuva beldesinin Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince özel okul, dershane ve yurtlarda kalan öğrenciler ile ve velilerinin ifadelerini almalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'YGS öncesi oğlumun psikolojisi bozulursa ne olacak?'

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Yuva beldesinin Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince özel okul, dershane ve yurtlarda kalan öğrenciler ile ve velilerinin ifadelerini almalarına tepki gösterdi. Kendi oğlunun lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve bu haftasonu yapılacak üniversiteye giriş sınavlarının ilki olan YGS öncesinde psikolojisinin bozulma endişesi yaşadığını söyledi.

Antalya Valiliği'nde önceki gün yapılan bir toplantıya katılmak için şehir merkezinde bulunduğu sırada oğlunun okuduğu Akdeniz Toros Koleji'nden bir telefon aldığını ve müfettişlerin ifadesini almak için kendisini okula çağırdığını anlatan Hüseyin Şahin, "Vardık, elimize bir kağıt tutuşturdular. 'Bu okulda siyasi propaganda yapıldığı, devlet büyüklerine hakaret edildiği...' buna benzer bir savunma istediler." dedi. Bu duruma tepki gösterdiğinde müfettişin verilen görevi yerine getirmek zorunda olduğuyla ilgili bir karşılık aldığını ifade eden Şahin, "Burası eğitim yuvası. Burada siyaset yapılmıyor." cevabını verdiğini aktardı.

Hüseyin Şahin, son günlerde Türkiye'nin her yerinden benzer haberler okuduğunu belirterek, tepkisi şu sözlerle dile getirdi: "Sınavlara bir hafta kala bu çocukların psikolojisini bozar bu olaylar. Biraz sitem ettim. Onlar da 'biz emir kuluyuz' karışlığını verdi. Bakan valiliğe yazı yazmış, o evrakı gösterdi. Müfettişlere, '3-5 gün sonra imtihana girecek bu çocuğun psikolojisi bozulursa ne olacak?' diye sordum. 'Yok efendim çocuklarla yapmayacağız' dediler. İfadeden sonra oğlumla buluşmaya yemekhaneye gittiğimde alt sınıflardaki çocuklara form doldurttuklarını öğrendim." diye konuştu.

Yuva Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, MEB müfettişlerinin özel okullara gelerek bu şekilde öğrencilerin ve verilerin ifadelerini almasının 'kanunsuz' olduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar