YGS öncesi kimliğini unutanlara polis yetişti

YGS sınavı öncesi nüfus cüzdanını kaybeden, unutan ya da yanlış okula giden ayların imdadına polis yetişti.

Google Haberlere Abone ol
YGS öncesi kimliğini unutanlara polis yetişti

Bugün başlayan YGS maratonunda adaylar sınava girecekleri okullara sabah erken saatlerde geldi. Bir çoğunun aileleriyle müşterek geldiği adaylar, sınava girmeden önce bol bol ailelerine sarılarak ve konuşarak heyecanlarını yenmeye çalıştı. Bazı veliler ise mektep bahçesinde sınava girmeden önce kendi çocukları ile müşterek başka adaylara okunmuş yemiş ve düzeyi üzüm dağıttı.

YGS maratonuna nüfus cüzdanını kaybettiği, unuttuğu için ve ya sınava gireceği okula karıştırarak kusur okula giden adayların imdadına ise polis yetişti. Şanssız adayları polis İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne yetiştirmek için adeta zaman geçtikçe yarışırken, okullarını karıştıran adayları da gene polis sınava girecekleri okula yetiştirmek için hummalı bir gayret gösterdi.

Kent merkezinde 20’nin üstünde adayın nüfus cüzdanını kaybettiği için İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne başvurduğu belirtilirken, sınava girecekleri okulları karıştıran adayların ise sayısının 10’a yakın bulunduğu öğrenildi. Adaylar İmtihan merkezlerine alınmadan önce kapılarda oluşturulan arama noktalarında polis sebebi ile didik didik arandıktan sonra İmtihan salonlarına alındı. Öte yandan, kimi adaylar da koltuk değnekleriyle sınava geldikleri görüldü.

YGS maratonunda öğrenciler İmtihan salonlarında ter dökerken, aileleri ise mektep bahçelerinde ter döktü. Kadınlar genel olarak olmak üzere aile üyeleri sınava giren çocukları ve başka adaylar için Kuran-ı Kerim okurken, birileri ise devamlı dua etti. Sınavın başlamasının arkasından Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri, şehirde gürültü konusu başta olmak üzere sınavı menfi etkileyebilecek vakalara karşı devamlı devriye gezmeye başladı. İlk gelen bilgilerde şu esas kadar sınavla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtilirken, bu sene Afyonkarahisar’da 7 bin lise son derslik olmak üzere toplamda 15 bine yakın adayın YGS’ye girdiği söylendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar