YGS Maratonu Sona Erdi

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sona erdi. YGS sorularının yüzde 20'si ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol
YGS Maratonu Sona Erdi

Üniversiteye girişte birinci evre bulunan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), sona erdi. YGS sorularının yüzde 20'si ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak. Soruların yüzde 80'ine ise YGS neticeleri açıklandıktan sonra 10 gün süreyle internet üstünden erişilebilecek.

YGS, Türkiye'de bütün il ve birtakım ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 171 İmtihan merkezinde 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan sınav, 160 dakika sürdü. YGS için 2 milyon 46 bin 583 namzet başvurmuştu.

TOPLAM 160 SORU SORULDU

YGS'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen müşterek müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, esas matematik ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, esas matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

SONUÇLAR İNTERNETTEN DUYURULACAK

2015-YGS'de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek gelişigüzel seçilen yüzde 20'si (32 soru) sınavın yapılmasından derhal sonra bütün adayların ve ilgililerin erişimine ÖSYM'nin internet sitesinden açılacak.

TC. KİMLİK NUMARASI VE KİŞİSEL ŞİFREYLE CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Soruların art kalan yüzde 80'i de İmtihan sonuçlarının açıklanmasından derhal sonra, 10 gün süreyle, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üstünden adayların T.C. hüviyet numaraları ve şahsi şifreleriyle adayların yanıt kağıdı görüntüsü, yanıt anahtarıyla beraber adayların şahsi bilgi edinme amaçlı erişimine açılacak.

Bu sorulara ilişkin telif hakları bedelli veya bedelsiz şekilde hiç bir şahıs veya kuruma devredilmeyecek ve bu soruların şahsi veya toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar konusunda 5846 sayılı Kanun kapsamında hukuki muamele başlatılacak.

SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

Adaylara netice vesikası gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. hüviyet numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https: //sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

LYS BAŞVURULARI 8-21 NİSAN'DA

YGS puanlarından en az bir tanesi 180 ve daha çok bulunan adaylar isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da alınacak.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar