YGS ile ilgili ilk yaşandı

Şırnak'ta güvenlik nedeniyle Cizre ilçesinde yapılamayan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ilk kez bazı köylerde de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
YGS ile ilgili ilk yaşandı

Bu sabah saat 10.00’da başlayan sınava Türkiye genelinde, 2 milyon 46 bin 583 namzet başvurdu. Öğrenciler ve velilerin birileri sınavı müspet karşılarken, birileri ise reaksiyon gösterdi. Sınava gelen Metin Yumak, sınavının iyi geçtiğini söyledi. Yumak, "Köy güzel, havası güzel. Biraz kendimize geldik. Sınav iyi geçti. Bazı sorularda zorlandık” dedi.

Silopi’den gelen velilerden Mahmut Elçi, sınavın köyde yapılacağını duyunca evvela tedirgin olduklarını söyledi. Elçi, “Başta duyunca aşırı tedirgin olduk. Neden merkez değil de, köy? Ama aşırı şükür, biz buraya geldik. Köyü gördük, kokuyu aldık. Ön yargımız kırıldı. Çok şükür güzel bir köy fakat tabi ki ister istemez, bölgenin insanı olarak, belde merkezinde olsaydı belki daha ayrıcalıklı olurdu” diye konuştu.

Sınava giren öğrencilerden Bilnaz Uğur, coşkulu olduğunu söyledi. Uğur, “Sınavda coşku vardı. Geçen yıla nazaran aşırı heyecanlıydım. Cizre’den geldim buraya. Elimizden geleni yaptık. Sonuçlara bağlı. Rahattı aşırı iyiydi. Zaten Cizre’den geldiğimiz için sıkıntılı oldu. Yerleşme falan problem oldu fakat iyiydi. Bir ses gelmiyordu o yönden iyiydi. Cizre’de olmasını daha aşırı istiyordum. Heyecanlıyım şimdi dahi konuşamıyorum” halinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar