YGS heyecanı sona erdi

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Adaylar içerde ter dökerken, yakınları da dışarıda dua okuyarak onları bekledi.

Google Haberlere Abone ol
YGS heyecanı sona erdi

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Adaylar içerde ter dökerken, yakınları da dışarıda dua okuyarak onları bekledi. Sınavdan çıkan adayların çoğu soruların kolay olduğunu söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nin ilk aşaması olan 2014-YGS heyecanı bitti. 2 milyon 7 bin 685 aday saat 10.00’da başlayan sınavda 160 soruyu cevaplamaya çalıştı. Aileleri de sınava giren çocuklarıyla aynı heyecanı paylaştı. Adaylar, sınavda başarılı olmak için gayret gösterirken yakınları da sınav merkezlerini girişinde Kur’an-ı Kerim ve dua okuyarak onları bekledi. Bazı kadnlar çocuklarını beklerken örgü örmeyi tercih etti. Veliler, çocuklarıyla aynı heyecanı yaşadıklarını ifade etti.

Sınavdan çıkan adaylar dışarıda kendilerini bekleyen yakınlarının yanına koştu. Adayların çoğu sınavda çıkan soruların kolay olduğunu aktardı. Bazı öğrenciler tarih sorularını zor bulurken bazıları da coğrafya sorularının zorluğundan yakındı. Sürenin yeterli olduğunu belirten öğrenciler cevaplarını kontrol etme şansı da bulduklarını söyledi. Adaylar genellikle kendilerini matematik sorularının zorluğını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar