YGS heyecanı başladı

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Tek oturumda uygulanacak ve saat 10.

Google Haberlere Abone ol
YGS heyecanı başladı

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Tek oturumda uygulanacak ve saat 10.00’da başlayan sınavda 2 milyon 7 bin 685 aday ter döküyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nin ilk aşaması olan 2014-YGS heyecanı başladı. Saat 10.00’da başlayan sınavda 2 milyon 7 bin 685 aday 81 il, ilçe merkezleri ve Lefkoşa olmak üzere 175 merkezde ter döküyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezleri önüne gelen adaylar imlik kontrolü ve üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındı. Öğrencilerin sınavda kullanacağı kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından verildi. Sınava girenlerin yanlarında sadece şeffaf şişeyle su almasına izin verildi. Öğrenciler, üzerlerindeki eşyaları sınav merkezlerindeki emanete bırakarak içeri girdi. Adaylar, soru kitapçığındaki 160 soruyu 160 dakikada cevaplandırmaya çalışacak.

Sınava giren öğrenciler ile velileri heyecanlarını dile getirdi. Sınava dershaneye giderek hazırlandığını ifade eden öğrenciler, dershanelerin kapatılma kararına tepki gösterdi. Veliler de eğitim sistemi düzeltilmeden dershanelerin kapatılamayacağını vurguladı. Vatandaşlar, kapatmayla birlikte özel ders alma durumunun ortaya çıkacağını ve çocukların ehil olmayan kişilere teslim edileceğini dile getirdi. Veliler, kendilerinin de çocukları kadar heyecanlı olduğunu dile belirtti. Adaylar sınavda ter dökerken yakınları da dışarıda Kur'an-ı Kerim okuyup onlara dua etti.

CİHAN

Yorumlar