YGS Bursa şampiyonlarından MEB'e ziyaret

YGS'de dereceye giren Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencileri Emir Ali Karahan ve Ecrin Yağız İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici’yi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
YGS Bursa şampiyonlarından MEB'e ziyaret

YGS'de dereceye giren Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencileri Emir Ali Karahan ve Ecrin Yağız İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici’yi ziyaret etti. Ziyarette Şube Müdürü Muhammet Asil ile Okul Müdürü Fatih Türk ve matematik öğretmeni Dursun Caner de hazır bulundu.

Ali Osman Sönmez Fen Lisesi'nin Bursa’nın köklü okullarından olduğunu belirten Mustafa Bilici, “Başta öğrencilerimiz olmak üzere başarıda emeği geçen eğitimcilerimizi ve ailelerimizi kutluyorum. Fen liseleri geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor. Bu okullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz önümüzdeki yıllarda ülkemizin geleceğine yön verecek. Köklü okulumuz Ali Osman Fen Lisesi'nin başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi. Öğrencilerden aynı başarıları LYS'de de göstermelerini isteyen Bilici, başarılı öğrenciler Emir Ali ve Ecrin’i minik hediyelerle ödüllendirdi.

YGS'de Türkiye 7.'si olan Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencisi Emir Ali Karahan, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu sene YGS sınavına girdim ve Türkiye 7.'si oldum. Bu tarifi güç bir duygu. Bir senelik, hatta geçen seneden başlayan çalışmalarımızın emeğini aldık. Bunda öğretmenlerimizin payı büyük. Hepsine teşekkür ederim." dedi.

Bütün sene boyunca yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Türkiye 50.'si Ecrin Yağız ise sınav sonuçlarından memnun olduğunu, başta öğretmenleri ve ailesi olmak üzere kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Emir Ali Karahan, YGS 2'de Türkiye geneli 497.9 puan alarak Türkiye 7.'si oldu. Karahan, 160 sorudan 154'ünü doğru cevapladı. Ecrin Yağız ise YGS 3'de 484.5 puan alarak Türkiye 50'incisi oldu. Yağız, 160 sorunun 152'sini doğru cevapladı. 2014 YGS sınavında Ali Osman Sönmez Fen Lisesi'nden ilk binde 10 öğrenci, ilk 5 binde ise 30 öğrenci yer alma başarısı gösterdi. CİHAN

Yorumlar