Yetimler Sultanı Projesi destek bekliyor

Adana’nın Pozantı ilçesinde Kaymakam Orhan Altun, tarafından başlatılan ‘Yetimler Sultanı Projesi’ ile 133 öksüz ve yetime maddi ve manevi destek sağlanıyor. Proje için vatandaşlardan da destek bekleniyor. Kaymakam Altun, 5 yılda tamamlanması...

Google Haberlere Abone ol
Yetimler Sultanı Projesi destek bekliyor

Adana’nın Pozantı ilçesinde Kaymakam Orhan Altun, tarafından başlatılan ‘Yetimler Sultanı Projesi’ ile 133 öksüz ve yetime maddi ve manevi destek sağlanıyor. Proje için vatandaşlardan da destek bekleniyor.

Kaymakam Altun, 5 yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında, ilçede bulunan 133 öksüz ve yetimin koruma altına alınarak, zaruri ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitimlerinin sürdürülmesi amacı taşıdığını belirterek, hayırseverleri yardıma çağırdı. Pozantı Kaymakamı Orhan Altun, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık tarafından, ilçede hizmet veren esnaf ve sanatkârlara yönelik düzenlenen iftar programına katılarak, projeye esnaftan destek istedi. Kaymakam Altun, ilçe merkezi ve köylerinde şu ana kadar tespit ettikleri 133 öksüz ve yetime manevi güç ve maddi destek sağlamak amacıyla düzenledikleri kampanyaya 120 bin lira yardım toplandığını, projenin gerçekleşmesi için bu miktarın yetersiz olduğunu belirtti. Altun, "Çok ulvi gördüğümüz Yetimler Sultanı Projesi, burada yaşayan öksüz ve yetimleri, topluma kazandırmayı amaçlıyor. İlçe merkezi ve köylerde şu ana kadar tespit ettiğimiz 133 öksüz ve yetimimiz var. Kaymakamlığımızın kurduğu yasal ve kayıtlı bir dernek aracılığıyla yardım kampanyası başlattık. Ziraat Bankası Pozantı Şubesi’nde TR15 0001 0004 93 68 7113 4450 01 IBAN numaralı yardım hesabımız da mevcuttur. Ancak şu ana kadar 120 milyar lira para toplandı. Ancak, bu çocukların korunup, kollanması için düşündüğümüz proje için bu para çok yetersiz. Devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama herkes de üzerine düşeni yaparsa, zekâtını fitresini doğru yere verirse toplum olarak çok büyük kalkınma sağlarız." dedi.

İftara katılan esnafa seslenen Kaymakam Altun şunları söyledi: "Sizler de, lütfen yetimi, öksüzü gözetin ki, yüce Mevla’m da sizleri gözetsin. Ben yapıyorum, sizler de yapın, yardımcı olun. Ben buradan gideceğim. Ama güzel bir eser bırakacağız burada. İnşallah, bu ilçeye hiç hayalini bile kuramayacağınız bir öksüzler evi yapacağız. Çok güzel bir araç alacağız. Daha ilçe merkezini görmemiş olan yetimlerimizi, öksüzlerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz, tarihini göstereceğiz, Konya’ya Mevlana’ya götüreceğiz dinini öğreteceğiz. Adana’ya, sinemaya, yemek salonlarına götüreceğiz, medeniyeti öğreteceğiz. Bu çocukları topluma kazandıracağız. Bu çocuklar kimin? Sizin çocuklarınız, bizim evlatlarımız. Lütfen, herkes bu projeye duyarlı olsun, destek versin."

CİHAN

Yorumlar