Yetimler iftar sofrasında bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İslam ülkelerinin aldığı bir karar doğrultusunda yetimleri iftar sofrasında bir araya getirdi. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yetimlerle birlikte iftar öncesinde hayvanat...

Google Haberlere Abone ol
Yetimler iftar sofrasında bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İslam ülkelerinin aldığı bir karar doğrultusunda yetimleri iftar sofrasında bir araya getirdi. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yetimlerle birlikte iftar öncesinde hayvanat bahçesini gezdi. Yetimler, Mazakaland eğlence merkezinde keyifli saatler geçirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Bizim Çocuklarımız" iftar programına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları, davetliler ve yetim çocuklar ile bazı koruyucu aileler katıldı.

İftar programında konuşan Bakan Taner Yıldız, Ramazan ayının ilk iftarında Soma'daki yetim çocuklarla buluştuğunu, Ramazan ayının 15'inci gününde ise Kayseri'deki yetim çocuklarla iftar programında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Vali Orhan Düzgün ise, Büyükşehir Belediyesi'ne yetimleri iftarda buluşturan programından dolayı teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Ramazan başladığından bu yana belki de en anlamlı iftar programını yaptıklarını belirterek, "Peygamber Efendimiz de bir yetimdi. İslam ülkelerinin aldığı bir kararla her Ramazan'ın 15'inci günü 'Yetimler Günü' olarak kutlanıyor. Bu karar pek çok ülkede uygulanıyor. Dünyada 200 milyon yetim olduğunu düşünürsek, bugün daha da anlamlı oluyor. Filistin'de halihazırda pek çok yetim var ve birçoğu da yetim kalmak üzere" ifadelerini kullandı. Başkan Özhaseki kürsüde konuşma yaparken yetim çocuklar ilginç görüntü oluşturdu. Kürsünün önüne gelen çok sayıda çocuk, Başkan Mehmet Özhaseki konuşma yaparken cep telefonları ile kayıt almaya çalıştı.

Bu arada, Kayseri'deki yetim çocukların bayramlık kıyafetlerinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki ve ilçe belediye başkanları tarafından karşılanıp tek tek yetimlerin evlerine bırakılacağı da bildirildi

CİHAN

Yorumlar