Yetenek taraması programının ilk ayağı Şırnak’ta yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2020 olimpiyatlarına hazırlık amacı ile 4 bin sporcunun seçileceği ‘Yetenek taraması’ programının ilk ayağı Şırnak’ta yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yetenek taraması programının ilk ayağı Şırnak’ta yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2020 olimpiyatlarına hazırlık amacı ile 4 bin sporcunun seçileceği ‘Yetenek taraması’ programının ilk ayağı Şırnak’ta yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2020 Olimpiyatlarına hazırlık amacı ile 4 bin sporcunun seçileceği 'Yetenek Taraması' programının ilk ayağı olan sporcu sağlık taraması ve bilgilendirme çalışması yapıldı. Bu program kapsamında seçilecek sporculara 2020 yılına kadar aylık 250 liradan başlayan harçlıklar ve bir öğün yemek verilecek. Üst kademede yer alacak sporculara ise 5 bin liraya kadar harçlık verilecek ve diğer masrafları da karşılanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Spor Kontrolörleri Kurul Başkanı Ahmet Ak, Sağlık Dairesi Başkanı Sultan Seyhan, diyetisyen, uzman doktor, diş doktoru ve spor uzmanından oluşan heyet Şırnak’a gelerek yaklaşık 600 sporcuyu sağlık taramasından geçirdi.

Şırnak merkezde spor salonunda başlatılan çalışmada yaklaşık 600 sporcu sağlık taramasından geçirildi. Çalışmanın ikinci kısmında da sporculara sporcu sağlığı, beslenme ve diğer sağlık konularında bilgi verildi. Çalışmanın tamamlanmasında sonra Spor Kontrolörleri Kurul Başkanı Ahmet Ak’la görüşen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu ve Cizreli sporcular ilk müjdeyi Kurul Başkanı Ahmet Ak’tan aldı. Cizre sporcularından Burhan Kalkan Erzurum ilinde bulunan ve 2020 Olimpiyatlarına hazırlık için faaliyet gösteren Boks Eğitim Merkezi’ne yerleştirildi.

Bu müjde karşısında çok duygulanan Burhan Kalkan, “Spora başlamadan önce kötü alışkanlıklarım vardı. Spora başladıktan sonra tüm kötü alışkanlıklarından kurtuldum. Herkes gibi normal bir yaşam sürmeye başladım. Bu müjde ile sporun hayatımı değiştirmeye ve olumlu yön vermeye devam edeceğine inanıyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirerek elimden gelenin en iyisini yaparak ay yıldızlı formayı kapmak için gece gündüz çalışacağım. Ayrıca Ahmet Ak’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar