Yeşilyurt TOKİ konutlarına elektrik verilemiyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Osmaniye'nin Yeşilyurt mahallesinde yapılan konutlara 30 gün önce yerleşen vatandaşlar,TOKİ yönetimi ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. arasındaki anlaşmazlık yüzünden elektriksiz ve susuz...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilyurt TOKİ konutlarına elektrik verilemiyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Osmaniye'nin Yeşilyurt mahallesinde yapılan konutlara 30 gün önce yerleşen vatandaşlar,TOKİ yönetimi ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. arasındaki anlaşmazlık yüzünden elektriksiz ve susuz yaşamaya çalışıyorlar.

TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yapılan konutlara 30 gün önce yerleşen vatandaşlar elektrik ve su sorunlarının bir an önce giderilmesi için yetkililere seslendiler. TOKİ yönetimi ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. arasındaki uyumsuzluk yüzünden bu sorunları yaşadıklarını belirten Yeşilyurt TOKİ’ de 8. blok zemin katta oturan beş çocuk babası Sabit Bal, "5 çocuğum var. Çocuklarımdan bir tanesi de astım hastası. Çocuğum astım krizine girdiği zaman elektrik lazım oluyor makineye bağlanması için. İlaçlarını kullanması gerekiyor ama elektrik olmadığı için ilaçlarını kullanamıyor. Biz de sürekli olarak sabaha kadar başında beklemek zorunda kalıyoruz. Sadece bu hastalık boyutu, diğer ihtiyaçlarını ve günlük ihtiyaçları ise zor şartlarda yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Elektrik sorunu için muhatap bulamadıklarını dile getiren Muzaffer Balcı ise "Belediye başkanımızın girişimleri ile su verildi amaelektirik oldupğu için üst katlara su çıkmıyor. Elektrik sorunu için buradaki yetkililere başvurduğumuzda bize ‘ Biz elektrik kurumuna yazı gönderdik’ diyorlar, Elektrik dağıtım şirketine gidip sorduğumuz da bu vakitte onlar ‘ Bize yazı gelmedi’ diyorlar. İki taraftan birisi yalan söylüyor. Ben iki tarafa da gidip sordum ‘ hanginiz yalan söylüyorsunuz’ diye ama net bir cevap alamadık. Buna bir çözüm bulsunlar artık buradaki insanlar bıktı. Ben her gün soğuk su içebilmek için şu sıcakta 2-3 km yol giderek eski komşularımdan, arkadaşlarımdan buz istemek zorundayım. Akşamları hava kararınca telefon fenerleri ile hareket edebiliyoruz. Bu kadar olmaz artık yeter." ifadelerini kullandı.

TOKİ mağdurları vatandaşlar elektrik olmadığı için buzdolabı çalıştıramadıklarını ve bundan dolayı ise düzenli yemek yiyemediklerini belirtti. Yiyecekleri muhafaza edemedikleri için alışveriş yaparken gramla aldıklarını belirten vatandaşlar, sebze meyve gibi yiyecekleri çok aldıkları zaman sıcakta çok çabuk çürüdüğünü vurguladı.

Konutlarda 8. katta oturduğunu ve şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirten yaşlı kadın, elektriğin hayatın her alanında lazım olduğunu vurgulayarak, "Gecenin yarısı benim tansiyonum yükselse elektrik yok asansör çalışmaz ben nasıl ineceğim aşağıya? Eşim nasıl indirecek beni 8. kattan aşağıya. Susuzluk ayrı bir dert. Ev temizliği yapamıyoruz, bırak ev temizliğini kişisel temizliklerimiz bile ayrı bir sorun. Çamaşırlarım biriktiği zaman kızıma götürüp yıkıyorum. Artık ellerimde yıkayamıyorum ama burada ellerinde yıkayan kızcağızlar da var." şeklinde konuştu.

Ev sahibi olacakları için mutlu olarak geldikleri TOKİ konutları için 'açık cezaevi' benzetmesini yapan vatandaşlar sorunlarını anlatırken göz yaşlarını tutamadı. CİHAN

Yorumlar