Yeşiller liberalleri partiye kazanmak istiyor

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), Hür Demokrat Parti (FDP) seçmenlerini partiye kazanmak istiyor. Welt gazetesine konuşan Başbakan Kretschmann, FDP'nin birçok yerde meclis dışında kaldığını,...

Google Haberlere Abone ol
Yeşiller liberalleri partiye kazanmak istiyor

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), Hür Demokrat Parti (FDP) seçmenlerini partiye kazanmak istiyor. Welt gazetesine konuşan Başbakan Kretschmann, FDP'nin birçok yerde meclis dışında kaldığını, bu partinin seçmenlerinin Yeşiller'e oy vermeleri konusunda ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

Kretschmann, "Yeşiller’in liberaller için cazip hale gelmesini arzu ediyorum. Bunun için partimizin sadece çevre dostu değil, aynı zamanda ekonomi dostu da bir parti konumuna gelmesi gerekiyor. Vergi artışı gibi konuları gündeme getirerek liberal seçmenlerin başka partilere gitmesini sağlarız." diye konuştu.

Vergi artışının Yeşiller’in gündeminin neresinde olduğu ile ilgili bir soruya Kretschmann, "En azından vergi gelirlerinin iyi olduğu bu zamanlarda söz konusu konuyu gündeme getirmemek gerekiyor." diye cevap verdi. Kendisinin Ordoliberalizm yanlısı olduğunu da sözlerine ekleyen Başbakan Kretschmann, "Buna göre devletin piyasa ekonomisine fonksiyonel işlerlik kazandırmak için düzenleyici kararlar alması ve uygulaması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Ordoliberaller hem merkezi planlamayı hem de 'laissezfaire' ilkesini reddediyor. Bu düşünürler serbest mücadelenin ayrıcalıklarını açıkça kabul etmekle birlikte, serbest piyasanın sosyolojik, ekonomik ve ahlaki bakımlardan kendi kendine işler olmadığını savunuyor. CİHAN

Yorumlar