“Yeşiller diğer partilerden daha fazla konuda politika yapıyor”

Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu (AP) birinci sıra adayı Rebacca Harms, partisinin diğer partilere oranla daha fazla konuda politika yaptığını söyledi. Yeşiller’e oy vermek için özgürlük, demokrasi, güvenlik ve aşırı sağcı popülistlerin...

Google Haberlere Abone ol
“Yeşiller diğer partilerden daha fazla konuda politika yapıyor”

Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu (AP) birinci sıra adayı Rebacca Harms, partisinin diğer partilere oranla daha fazla konuda politika yaptığını söyledi. Yeşiller’e oy vermek için özgürlük, demokrasi, güvenlik ve aşırı sağcı popülistlerin seçilmemesinin bile yeterli sebep olduğunu anlatan Harms, “Geleceğin şekillenmesi gelecek nesillerinde istifade edeceği şekilde olmalı. Bazı partiler iklimin korunmasını Fukuşima’da yaşananlar sonrası ciddi bir şekilde savunmaya başladı ama nasıl sürdürülebilir bir politika uygulanmalı bu konuda bilgileri yok.” dedi.

Bu gibi alanlarda sadece Yeşiller’in politika yaptığını hatırlatan politikacı, “AB’de nükleer enerjiye hayat tanımayan, iklime zarar vermeyen ortak bir enerji politikası olması gerekiyor. Önlem alınmadığı takdirde meydana gelebilecek afetler bizi etkilemese bile gelecek nesiller için çok pahalıya mal olabilir” şeklinde konuştu. Daha temiz bir çevre ve iklimin korunması için enerji tasarrufu gibi yenilenebilir enerji üretiminin de vazgeçilmez olduğunu kaydeden Harms, “Bu alandaki yatırım aynı zamanda istihdam imkanı da sağlıyor.” açıklamasını yaptı.

Euro ve ekonomi krizinin aşılmasına da değinen politikacı, AB’nin ortak bir bütçe ve ekonomi politikası izlemesi gerektiğini savundu. Harms, “Ancak bu şekilde güçlü ve sağlam bir Avrupa olur.” diye konuştu. AB’de özellikle gençler arasındaki işsizlik sorununun çözülmesinden yana olduğunu kaydeden Harms,uzun süreli işsizliğin hem Avrupa’daki birlikteliğe hem de ekonomiye zarar verdiğinin altını çizdi.

Harms, Ukrayna ile ilgili de Cenevre Anlaşması'nı ise önemli bir başlangıç olarak değerlendirdi. “Hiçbir askeri müdahale söz konusu olmamalı ve her türlü diplomasi desteklenmeli.” diyen aday, AP’nin de Ukrayna’yı demokratikleşmesi ve hukuk devleti olması için desteklemesi gerektiğini kaydetti. Harms, “Eğer biz Ukrayna’da demokratikleşmeye destek vermezsek, o kendi AB değerlerimize sahip çıkmamış oluruz. İstikrarsızlaştırılmış bir Ukrayna kıtanın diğer ülkeleri içinde tehlike oluşturur.” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki siyasi gelişmelere de değinen politikacı, yolsuzluk iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi. CİHAN

Yorumlar