Yeşiller AB ve yerel seçim çalışmalarına hız verdi

Avrupa Parlamentosu (AP) ve yerel seçimlerine iki hafta kala Baden Württemberg (BW) Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Birlik 90/ Yeşiller), söylemlerini sertleştirdi. Baden-Baden kentinde düzenlenen parti kongresinde yaptığı konuşmada CDU’yu...

Google Haberlere Abone ol
Yeşiller AB ve yerel seçim çalışmalarına hız verdi

Avrupa Parlamentosu (AP) ve yerel seçimlerine iki hafta kala Baden Württemberg (BW) Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Birlik 90/ Yeşiller), söylemlerini sertleştirdi.

Baden-Baden kentinde düzenlenen parti kongresinde yaptığı konuşmada CDU’yu sert bir dille eleştiren Başbakan Kretschmann, ana muhalefet partisinin siyasi bir çizgisinin olmadığını iddia etti. Başbakan Kretschmann, “CDU’nun son zamanlarda yapmış olduğu açıklamalara bakılacak olursa fikirden yoksun ve şaşırmış durumda olduğu tespit edilebilir. Ana muhalefet partisi değerlerinin ne olduğunu ve ne istediğini bilmemektedir. CDU iktidardayken son yıllarda sürekli azalan öğrenci sayısını görmemezlikten geldi ve kontrolsüz bir eğitim politikası izledi. Ayrıca Gymnasium eğitiminin 8 yıla indirilmesi ile zorunlu tavsiye mektuplarının kaldırılması hakkında CDU’nun resmi görüşü halen bilinmemektedir.” dedi.

Başbakan Kretschmann’a cevap veren CDU BW Eyalet Teşkilatı Başkanı Thomas Strobl, “Hükümet partisinin sürekli muhalefet ile ilgilenmesi ve CDU’yu seçim malzemesi yapması yeni fikirlerin ve halka anlatabileceği icraatların olmadığını gösterir. Demek ki Yeşillerin artık halka sunabileceği bir şey yok. Bu yüzden haklı olarak büyük bir endişe ile 25 Mayıs seçimlerini bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Strobl ayrıca 25 Mayıs AP ve yerel seçim sonuçlarının 2016 yılındaki yeni eyalet hükümetinin sinyalini vereceğini belirtti. Yeşiller parti kongresinde ayrıca üyelerin birçoğu, CDU’nun güçlü olduğu kırsal kesimde, Yeşillerin varlık gösterememesini eleştirdi. CİHAN

Yorumlar