Yeşildere köyüne ambulans helikopter pisti projesi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yeşildere köyünü ziyaret eden Vali Mehmet Oduncu, köye acil durumlar için ambulans helikopterin inebileceğini belirterek, daha önceden belirlenmiş bir alanın, heliport olarak düzenlenmesi talimatını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yeşildere köyüne ambulans helikopter pisti projesi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yeşildere köyünü ziyaret eden Vali Mehmet Oduncu, köye acil durumlar için ambulans helikopterin inebileceğini belirterek, daha önceden belirlenmiş bir alanın, heliport olarak düzenlenmesi talimatını verdi.

Kurum müdürleriyle birlikte köyde incelemelerde bulunan Vali Oduncu, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç ve köy halkından bilgiler aldı. Kahramanmaraş il merkezine bağlı olan Yeşildere Köyü'nün, 2008 yılında Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlandığını belirten Düziçi Kaymakamı Koç, “Nüfusu 615 olan köyümüzün 5 mahallesi bulunmaktadır. Köyde 186 hane vardır. Yeşildere ilçemize bağlandıktan sonra 2010 yılında, İl Özel İdaremiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin çalışmaları ile köyümüzü ilçemize bağlayan yeni bir yol açılmıştır. Köyümüzün dağınık bir yapılaşmaya sahip olması nedeniyle, fiziki şartlardan kaynaklanan mahalle arası ulaşım sorunları bulunmaktadır.” diye konuştu.

Köy sakinleri, eskiden yollarının hiç olmadığını Kahramanmaraş’a bağlı iken 3 gün içinde gidip dönebildiklerini, yeni yolun yapılması ile bu sürenin kısaldığını ifade ederek, "Allah emeği geçen herkesten razı olsun, çok çile çekiyorduk ilçeye gitmek için. Şimdi rahatça gidip geliyoruz. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştular. Köyün mahalle yollarının bozuk olmasının ulaşım konusunda kendilerine sıkıntı yarattığını belirten köy sakinleri, bu yolların onarılmasını ve köylerine sağlık evi yapılmasını istediler.

Köy sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Mehmet Oduncu, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılan Yeşildere Eğrelti İlkokulu binasının Sağlıkevine dönüştürülmesi ve acil durumlar için ambulans helikopterin inebileceği, daha önceden belirlenmiş bir alanın, heliport olarak düzenlenmesi konusunda İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz'e talimat verdi.

Mahalle yollarının inceleneceğini de belirten Vali Oduncu, "Köyümüzün mahalle yolları İl Özel İdaremiz tarafından inceleniyor. Öncelikle köy yolunun düzeltilecek olan bölümleri düzeltilecek ardından mahalle yolları konusunda neler yapabileceğimize bakacağız." diye konuştu.

Köyde taşımalı olarak eğitim gören lise öğrencilerinin günlük geliş gidişlerinde problem var ise öğrencilerin yatılı olarak okumalarına imkan sağlayacaklarını da söyleyen Vali Oduncu, "Çocuklarımızın bu yolu gelip gitmeleri çocukları yoruyorsa, derslerine çalışmalarına mani oluyorsa, siz de talep ederseniz, biz çocuklarımıza yurtta barınma imkanı sağlarız. Maddi yetersizlik içinde olan ailelerimiz varsa biz, devlet olarak, bu çocuklarımızın okul, yurt masraflarını, kıyafetlerini karşılarız." dedi.

Yeşildere ziyaretinin devamında köyün mahalle yollarında inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Dr. Mehmet Oduncu, incelemelerinin ardından Yeşildere köyünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar