Yeşilçam'ın ‘Kötü adamı' hayata veda etti

Yeşilçam’ın ‘kötü adamı’ Süheyl Eğriboz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam'ın ‘Kötü adamı' hayata veda etti

Yeşilçam’ın ‘kötü adamı’ Süheyl Eğriboz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Eğriboz, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Kasım ayında Aksaray’daki evinde geçirdiği rahatsızlığın ardından Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Süheyl Eğriboz, beyninin sol kısmında kısmi felç yüzünden yoğun bakımda tedavi ediliyordu. İki aydır tedavi gören Süheyl Eğriboz, sabaha karşı hayatını kaybetti. Türk sinemasının ‘kötü adamı’ olarak bilinen Eğriboz, ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

1927 yılında İstanbul Mercan'da doğdu.Balıkesir Gönen ilçesinde büyüdü. Nejat Film'in sahibi Nejat Eğriboz'un oğludur. Muammer Karaca ve Ses Tiyatro'sunda sahneye çıkan Süheyl Eğriboz İstanbul Pertevniyal Lisesi mezunudur. Daha sonra tiyatrodan ayrılıp sinema sektöründe çalışmaya başladı.

SÜHEYL EĞRİBOZ

Sinema hayatına 1940 yılında "Akasya Palas" filmi ile adım attı. Sinema'nın yanısıra foto roman ve televizyon dizileriyle de ilgilendi. 1979 yılında ise sinemadan emekli oldu. Sanatçının yer aldığı binin üzerinde film var. Ayrıca birden fazla filmde de başrol oyunculuğunu üstlendi. Aldığı 'sütçü' lakabı 1978-1980 yılları arasında rol aldığı Sütçü serisinden kalmadır. Süheyl Eğriboz, 18 Kasım 2013 tarihinden beri beyinde damar tıkanıklığı ve kısmi felç gibi sağlık nedenleriyle yoğun bakımdaydı. Eğriboz evli ve 2 çocuk babasıydı.

CİHAN

Yorumlar