Yeşilay’dan uyuşturucuya hayır kampanyası

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” kapsamında, vatandaşları bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenledi. Eminönü Meydanı’nda kurulan stantta, vatandaşlara uyuşturucunun...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay’dan uyuşturucuya hayır kampanyası

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” kapsamında, vatandaşları bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenledi. Eminönü Meydanı’nda kurulan stantta, vatandaşlara uyuşturucunun zararlarıyla ilgili bilgiler verildi.

Birleşmiş Milletler (BM), tarafından ilan edilen 26 Haziran “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” nedeniyle, Türkiye Yeşilay Cemiyeti 23-26 Haziran arasında kamuoyunun dikkatini Türkiye’de uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadeleye çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Eminönü Meydanına kurulan stantla vatandaşlar, uyuşturucunun zararlarına karşı bilgilendiriliyor. Stantta görev yapan Yeşilay görevlileri, vatandaşlara uyuşturucunun zararları hakkında bilgi içeren broşürler dağıtıyor. Ayrıca uyuşturucu batağına düşen vatandaşlar, görevliler tarafından tıp merkezlerine yönlendiriliyor.

Vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli broşürler dağıttıklarını söyleyen Yeşilay gönüllüsü Feride Karavaş, “Bu hafta biz, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ nedeniyle burada bulunuyoruz. Bu kapsamda burada etkinlikler düzenleyeceğiz. Az önce bir bayan geldi çocuğu çakmak gazı kullanıyormuş. Bu tarz insanlar çok geliyor. Biz de bunları hastanelere yönlendiriyoruz. Emniyetten arkadaşlar gelecek burada bilgilendirmeler yapacaklar. Bizde burada broşürler dağıtıp vatandaşları bilgilendiriyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan kampanya sürecinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerinde bu kapsamda stantlarda vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenleyeceği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar