Yeşilay yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Yeşilay'ın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ sloganıyla düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Yeşilay'ın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ sloganıyla düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, öğrenciler, velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ protokolü kapsamında okullarda ‘bağımlılık’ konulu yarışmada kazananlara ödülleri verildi. Öğrenciler öykü, afiş, resim, kompozisyon, slogan ve karikatürlerle sigara, alkol, teknoloji, uyuşturucu ve kumarın zararlarını anlattı.

Anne ve babaların çocuklarını kendilerine teslim ettiğini belirten Muammer Yıldız, “Bizler den Milli Eğitim camiasında Türk milletinin, Türk insanının bizim temel değerlerimizin, medeniyet değerlerimizin bağlamında çocuklarımızın en iyi şekilde akademik anlamda yetişmelerini ve sosyal hayatlarını kazanmalarını ve akademik olarak biz bir üst öğrenime geçmelerini arzu ediyor bekliyorlar bunu umut ediyorlar. Bunun yanında sağlıklı, özgüven sahibi ve gelecek konusunda endişe taşımayan bireyler ve bu bireyler kendi argümanlarını, kendi algoritmalarını geliştirebilen, kendi ifadeleri, edebiyat, sanat anlamında güçlü birer nesil olması yanında milli ve manevi değerler ve herkesin gıpta edebileceği ve parmakla gösterebileceği gençleri, çocukları yetiştirmek istiyorlar. Bunları bizden bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Seylan da, “Bu yaptığımız çalışmalar bağlamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak sigara, alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak ve sağlıklı ve parlak bir nesil yetiştirmek amacıyla Yeşilay ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünün iş birliği içinde ‘Sağlıklı gelecek sağlıklı nesil’ yarışmasını düzenlemiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

Yarışmada öykü dalında Hatice Nur Şahingöz, karikatür dalında Gizem Maden, resim dalında Ege Dimçer, slogan dalında Ayşe Güneş Akyüz, afiş dalında Hanım Kıymet Aslanhan ve kompozisyon dalında Mustafa Top, birinciliği elde etti.

CİHAN

Yorumlar