Yeşilay: Uyuşturucu madde bonzai hızla yaygınlaşıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, uyuşturucu madde bonzainin hızla yaygınlaştığını söyledi. Seylan, “Biz bugün bonzai ile mücadele ederken yarın başka bir isimle tekrar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay: Uyuşturucu madde bonzai hızla yaygınlaşıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, uyuşturucu madde bonzainin hızla yaygınlaştığını söyledi. Seylan, “Biz bugün bonzai ile mücadele ederken yarın başka bir isimle tekrar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden bu olaya ‘bağımlılıkla mücadele’ olarak bakıyoruz.” dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, ‘26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ nedeniyle Eminönü Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Halkı bilgilendirmek, uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte 'Alfa' ve 'Kama' isimli narkotik köpekleri, kutulara yerleştirilen uyuşturucu maddeleri aradı. Kısa bir sürede kutulara yerleştirilmiş olan uyuşturucuyu bulan narkotik köpeklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programda konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, Yeşilay bağımlılıkların bütünüyle mücadele ettiğini söyledi. Seylan, “Bugün sadece uyuşturucudan bahsediyoruz ama bağımlılıklar birbirini tetikleyen ve birbirine kapı açan olaylardır. Bugün sigara ile başlayan bağımlılık yarın uyuşturucu ve alkole dönüşebiliyor. Buradan ailelere de önemli bir mesaj iletmek istiyorum. Lütfen çocuklarımızla yakından ilgilenelim. Onların en yakınları olduğumuzu onlara unutturmayalım. Çocuklarımızla konuşalım onlara hareketleri ve konuşmalarıyla bize mesajlar verir. Çocuklarımızla konuşmazsak sokaklarda çocuklarımızla konuşmak isteyen uyuşturucu kaçakçıları var. Çocuklarımızı sahipsiz bırakmayalım, onlara sahip çıkalım.” diye konuştu.

Üzülerek bonzainin hızla yaygınlaştığını izlediklerini belirten Seylan, “Biz bugün bonzai ile mücadele ederken yarın başka bir isimle tekrar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden biz bu olaya bağımlılıkla mücadele olarak bakıyoruz. Emniyetle işbirliklerimiz sürekli devam ediyor. Emniyetteki arkadaşlarımız arz boyutu ile mücadele ederken biz de eğitim boyutuyla ilgileniyoruz. Son dönemde bize bonzai kullanımıyla ilgili çok fazla duyum geliyor. Büyük bir rehabilitasyon çalışması içerisindeyiz. Bunlar tamamlandığında daha farklı olacak.” ifadelerini kullandı.

Yeşilay, 23-27 Haziran tarihleri arasında Eminönü Meydanı'nda narkotik uzmanlarıyla bilgilendirme yapacak, halka uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili mesaj verecek. Eminönü Meydanı dışında Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve Vatan Caddesi'nde kurulan stantlarda da halkı uyuşturucu bağımlılığı konusunda bilgilendirecek.

CİHAN

Yorumlar