Yeşilay 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' başladı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği protokolü çerçevesinde planlanan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' (TBM) başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' başladı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği protokolü çerçevesinde planlanan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' (TBM) başladı. Formatör eğitimiyle başlayan programda eğitimci adaylarına ders verildi.

3 Ocak'ta Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde planlanan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' başladı. Okullarda ve ulusal düzeyde bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen program kapsamında ileride görev alacak öğretim adaylarına eğitim verildi. Yaklaşık 6 gün sürecek eğitimin açılış dersine Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman'da katıldı.

Temel programa pilot il seçilen İstanbul'dan eğitimle başlıyoruz diyen Karaman, bu eğitim döneminde anaokulundan lise sona kadar öğrencilere yönelik öğretim modülleri geliştirmiş olacaklarını söyledi. Karaman, "Bağımlılığın temel alanları olan sigara, tütün, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülü şeklinde beş modül halinde eğitim programı hazırladık. Biz özellikle bugün başlattığımız uygulamada İstanbul ilinin değişik ilçelerinden gönüllü olarak seçilmiş formatör adaylarını eğitiyoruz. Bu adaylar şuan için 60 kişi olarak başlıyor. Fakat temel hedefimiz Türkiye çapında 400 formatör yetiştirmek ve bu yolla önce sahadaki eğitimcilere yani rehber öğretmenlere, onların kanalıyla da her okulumuzdaki öğrencilere ve ailelere ulaşmak. Bir yıl sonunda ülkemizdeki sekiz milyon öğrenciye Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak düzenlediği bu bağımlılık mücadelesi eğitimli tamamıyla ulaştırmayı çabalıyor." dedi.

Bir haftalık eğitime aldıkları adayların rehber öğretmenler ya da formatör adayı olarak adlandırıldığını söyleyen Karaman, "Rehber öğretmenlerimizi eğitimciler, bilim kurulundan ve yardımcı eğitimcilerimiz eğitecekler bu alanlarda. Bu kişiler sonra İstanbul'un ve giderek Türkiye'nin diğer ilçelerindeki okul rehber öğretmenlerini eğitecekler. Üç kademe var dolayısıyla; formatör eğitimi, rehber öğretmen eğitimi ve öğrenciyi eğitme şeklinde. Dalga dalga basamak basamak şeklinde olacak." şeklinde konuştu.

Pilot eğitimi lise düzeyini kapsayacak ve eğitimler Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Ardından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başında yaygınlaştırılmaya çalışılacak. Formatörler, kendi görev alanlarında bulunan Psikolojik Danışma Rehber (PDR) öğretmenlerine eğitici eğitimi verecek ve bu eğitimi alan öğretmenlerden okullarındaki öğrencilere hazırlanan eğitim materyallerini çalışmaları beklenecek.
CİHAN

Yorumlar