Yeşilay, senaristlerden sigara ve alkol konusunda duyarlılık isteyecek

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, dizi ve filmlerde sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara dikkat edilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde film ve dizi senaristleriyle bir araya geleceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay, senaristlerden sigara ve alkol konusunda duyarlılık isteyecek

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, dizi ve filmlerde sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara dikkat edilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde film ve dizi senaristleriyle bir araya geleceklerini açıkladı.

Reyting ve para için gençlerin feda edilmemesi gerektiği vurgulayan Toprak, “Genel merkezimizde gerçekleştirdiğimiz genel kurulda dizi ve film senaristleri ile bir araya gelme kararı aldık. Genel başkanımız böyle bir programın düzenleneceğini, yemekli bir toplantıda bu konuların konuşulması gerektiğini dile getirdi. Bu konu üzerinde çalışılıyor. En kısa zamanda bu görüşme yapılacak. Senaristlerimiz bu konuda çok hassas olmalı. Çünkü bu gençler bizim geleceğimiz.” diye konuştu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, Yeşilay olarak yürüttüklerini çalışmalar hakkında Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Gençler üzerinde rol modellerin çok önemli olduğunu belirten Toprak, “İyilik mi kötülük mü bulaşıcı diye gençlere konferanslarda soruyoruz. Çok kişi kötülüğün bulaşıcı olduğunu söylüyor. Aslında ikisi de bulaşıcı. Biz hangisinin etkili olmasını ve gençleri yönlendirmesini istersek o bulaşır. Eğer biz iyi bir rol model olursak iyiliği bulaştırırız.” diye konuştu.

Film ve dizilerde gençlere rol model olacak birçok ünlü isim olduğunu kaydeden Toprak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Yeşilay Dostu Okullar’ projesi kapsamında protokol imzaladıklarını belirtti. Şemsettin Toprak, şöyle devam etti: “Proje kapsamında Ankara’daki 2 bin 600 okul müdürü ile bir araya geleceğiz. Yeşilay’ın tanıtımı ve çalışmaları anlatılacak. Kötü alışkanlıkları uzman kişilerini katıldığı bir panelde tüm okul müdürlerimize anlatmayı düşünüyoruz. 2 oturumluk bir panel olacak. Bu sayede 2 bin 600 okula ulaşmış olacağız. Müdürlerimiz aracılığıyla sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplum oluşmasına zemin hazırlayacağız. Yine aynı amacı uygun olarak kumar ile internet ve ekran bağımlılığı gibi toplumu kemiren kötü alışkanlıklarla da uyarıcı ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek mücadele edeceğiz.”

YEŞİLAY DOSTU OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Konferans ve panellerde zararlı madde bağımlılarının kurtulmalarına yardımcı olunacak yollar gösterileceğini anlatan Toprak, “Ankara ilindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi 2 bin 600 okul müdürü ile bir araya geleceğiz. Okul müdürlerimizi bölgesel olarak tespit ederek 30 günlük bir program kapsamında toplantıları yapacağız. Öğrencilerdeki zararlı alışkanlıklarla mücadelede daha etkin rol almalarını sağlayacağız. Okul müdürlerimizi dinleyerek okullarındaki durumu tespit edeceğiz. Tanıtıcı ve bilgilendirici materyallerin öğrencilere ulaştırılması sağlanacak. Panele katılan okul müdürlerine Yeşilay tarafından hazırlanan zararlı maddelerle mücadele rehber kitabı dağıtılacak. Davet edilen okullarda okuyan öğrencilere çantalarına yapıştırmaları için görsel içerikli sembolik bir çıkartma rozeti dağıtılacak. Bu çalışmaların ardından okullarında Yeşilay’ın çalışmalarını anlatan, kötü alışkanlıklardan uzak kalınması için proje ve çalışmalar yapan okullar tespit edilerek 'Yeşilay dostu okul' ilan edilecek. Yeşilay dostu ilan edilen okullara sertifika ve plaket takdim edilerek.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar