Yerli Malı Haftası'nı etli pide ve ayran ile kutladılar

Sivas Reşit Akif Paşa İlkokulu’nda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) etli pide ve ayran ile kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli Malı Haftası'nı etli pide ve ayran ile kutladılar

Sivas Reşit Akif Paşa İlkokulu’nda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) etli pide ve ayran ile kutlandı. Hafta münasetebiyle okul yönetimi tarafından 215 öğrenciye Sivas’a özgü etli pide ve ayran ikram edildi.

Reşit Akif Paşa İlkokulu, geçmiş yıllarda Yerli Malı Haftası olarak kutlanan ancak son yıllarda adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilen hafta münasebetiyle son 2 yıldır farklı bir etkinliğe imza atıyor. Okul yönetiminin aldığı kararla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm öğrencilere Sivas’ın meşhur yiyeceği haline gelen etli pide ve ayran ikram edildi. Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkısıyla gerçekleşen etkinliğe Sivas İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir ve Şube Müdürü Şinasi Perçin de katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, herkesin eğitim hayatında buna benzer hatıraları olduğunu anlatarak, "Bu haftanın bu devirde de devam etmesi son derece manidar. Ülkemizin değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli.” dedi.

Okul Aile birliği Başkanlığının son 2 yıldır, Yerli Malı Haftası'nda Sivas’a ait bir yiyecek olan etli pide uygulaması yaptığını kaydeden Özdemir, “Etli pideyle birlikte ayran veriyor olmaları, bu da bizim yerli değerlerimizden birisi. Çocuklarımızın bu tadı tercih etmeleri çok manidar. Bu organizasyon için Okul Aile Birliğimize ve okul idaremize de teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Okul müdürü Necati Kömürlüoğlu da hafta münasebetiyle geleneksel hale getirdikleri etli pideli uygulamalarını Sivas kültürüne katkı sağlaması amacıyla gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini dile getirdi. Kömürlüoğlu, organizasyona katkısı olan herkese teşekkür etti.

“Çocukluğumuzda Yerli Malı Haftası'nı yerli yiyeceklerle biz dolu dolu kutlardık, ama günümüzde pek uygulanmıyor.” diyen Okul Aile Birliği Başkanı ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş ise şunları söyledi: “Biz Reşit Akif Paşa İlkokulu'nda çocuklarımıza yerli yiyeceklerle, özellikle Sivas’a has yiyeceklerle beslenmeleri açısından bu uygulamayı yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da sürekli hale getirerek her yıl tekrarlamayı düşünüyoruz.”

Çocuklar ise Yerli Malı Haftası'nı etli ekmek ve ayran ile kutlamayı çok sevdiklerini ve çok eğlendiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar