Yerleşik yabancılar daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğreniyor

Emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleşen 3 İsviçre vatandaşı, ilerlemiş yaşına rağmen Türk arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğrendi. Yerleşik yabancı olan Susanne Huber (72), Helene Walter Göl (69) ve Erika Akbas (63),...

Google Haberlere Abone ol
Yerleşik yabancılar daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğreniyor

Emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleşen 3 İsviçre vatandaşı, ilerlemiş yaşına rağmen Türk arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğrendi. Yerleşik yabancı olan Susanne Huber (72), Helene Walter Göl (69) ve Erika Akbas (63), Türkçe öğrenmek için Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) Türkçe Konuşma Kulübü'nün gerçekleştirdiği kursa katıldı.

Türk arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğrendiğini aktaran emekli satış elemanı Susanne Huber, bu sayede Türk insanlarıyla daha iyi diyalog kurduğunu söyledi. AKDİM'in düzenlediği kursta Türkçenin yanı sıra Türk kültürünü de öğrendiğini ifade eden Huber, "Dokuz yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Türk insanı çok misafirperver, cömert, sevecen ve güleryüzlü. Burada karşılıksız ikram etmeyi öğrendik." dedi.

5 yıldır Türkiye'de yaşayan Helene Walter Göl'de (69) zor da olsa Türkçe öğrendiği için mutlu olduğunu belirtiyor. İsviçre ve Türkiye'de restonları bulunan işletme sahibi Walter Göl, "AKDİM'in düzenlediği kursta Türk insanlarıyla iletişim kurabilecek ve resmi kurumlarda işlerimizi yapacak kadar Türkçe öğrendim. Artık kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim yapabiliyorum. Kendimi ifade edebiliyorum." diye konuştu.

Türkiye'de arkadaş ve sosyal çevresini genişletmek için Türkçe öğrendiğini ifade eden Erika Akbas da (63) şunları söyledi: “AKDİM sayesinde bu sosyal çevreyi edindik dil öğrendik. Türk insanı çok misafirperver onlarla daha fazla iletişimde bulunmak için Türkçe öğrenmemiz gerekiyordu. Zor da olsa bunu başardık.” diye konuştu.

Söz konusu kursun AKDİM Türkçe Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi(TÖMER) işbirliğiyle düzenlendiğini belirten Türkçe öğretmeni Azime Kundak, İsviçreli 3 kursiyerin ilerlemiş yaşına rağmen 7 ayda Türkçe öğrendiğini söyledi. Kursiyerler arasında farklı milletlerden vatandaşların bulunduğunu dile getiren Kundak, AKDİM ile ilgili şu bilgileri verdi: "7 yıl önce yerleşik yabancılara Türk kültürünü anlatmak için kurulan AKDİM, çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda şehir dışı geziler, yemek kursu Türkçe dersi veriliyor. Salı günleri de AKDİM'de düzenlenen organizasyonlarla farklı milletlerden yabancılar kaynaşma imkanı buluyor. Her sene gerçekleştirilen Türkçe kursuna bu yıl da farklı milletlerden katılım oldu. 7 ay sonunda Türkçe öğrenen kursiyerlerimize sertifikalarını verdik."

CİHAN

Yorumlar