Yerköy’de meslek edindirme kursunu tamamlayan kursiyere sertifikaları verildi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 'Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Google Haberlere Abone ol
Yerköy’de meslek edindirme kursunu tamamlayan kursiyere sertifikaları verildi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 'Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Yozgat İl Müdürlüğü ve Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından "İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında düzenlenen Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Vali Abdulkadir Yazıcı, burada yaptığı konuşmada kursların sonunda kursiyerlere bakanlık onaylı "Kurs Bitirme Belgesi" verildiğini belirtti.
Vali Yazıcı, "Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile gençlerimiz Avrupa Birliği kriterlerine uygun olarak, kalifiyeli ve nitelikli olarak kendini yetiştirdi. Ben inanıyorum ki bu arkadaşlarımızdan bazıları ileride kendi iş yerlerini kuracaklar ve kendileri de işveren olacaklar." dedi.
Yerköy’ün her geçen gün geliştiğini vurgulayan Yazıcı, "Başkentimiz, Ankara’ya yakınlığı ile avantajlı durumda bulunan Yerköy ilçemiz, Yüksek Hızlı Tren çalışmalarının tamamlanması, jeotermal kaynakların doğru ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve Kale Gurubuna ait yatırımların bulunduğu özel organize sanayi bölgesinin daha da gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda gözle görülür bir gelişme ve ilerleme kaydedeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’da sosyal sorumluluk çalışmalarını sistematik hale getirmek için Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nı kurduklarını söyledi.
Kursiyerlerin, aldığı belgelerle yurtdışında dahi rahatlıkla çalışabileceğini anlatan Okyay, "Kursiyerlerimiz, Paris’te, Berlin’de mesleklerini icra edecek düzeye sahip olarak ustalık belgesine kavuşmuş durumdalar. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Kale Grubu olarak Yozgat’ı Çan’dan sonra ikinci büyük üssümüz haline getirmek istiyoruz. Çünkü bizler artık kendimizi sizlerden birisi olarak görüyoruz."dedi.
Protokol konuşmaları nın ardından kursu başarıyla tamamlayan 28 kursiyere belgeleri ile birlikte takım çantası hediye edildi.
Törenin ardından Vali Yazıcı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve davetliler Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret ederek, okulda kursiyerlerin yaptığı çalışmaları inceledi.
CİHAN

Yorumlar