Yerköy’de Kutlu Doğum Haftası programı dolu dolu geçecek

Yozgat’ın Yerköy İlçe Müftüsü Necip Erden, Kutlu Doğum Haftası Kutlama programının belli olduğunu belirterek, bu güzel haftanın dolu dolu geçeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yerköy’de Kutlu Doğum Haftası programı dolu dolu geçecek

Yozgat’ın Yerköy İlçe Müftüsü Necip Erden, Kutlu Doğum Haftası Kutlama programının belli olduğunu belirterek, bu güzel haftanın dolu dolu geçeceğini söyledi.

Yerköy İlçe Müftüsü Necip Eren yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas)’mi anlatmak için Kutlu Doğum Haftası’nın iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
Müftü Erden, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sas)doğumunun İslam alemi ve tüm insanlık için bir ışık olduğunu belirterek, "O, doğduktan 40 yıl sonra vahye mazhar olarak Peygamber oldu. Herşeyin Sahibi olan Allah’ın emirlerini, yasaklarını ve müjdelerini insanlığa duyurmak için tayin edildi.” dedi.
Kutlu Doğum ile kainata düzen geldiğini söyleyen Müftü Eren, “Bize, O’nu çok iyi tanımak ve O’nun kutlu yolundan dosdoğru yürümek düşer. Böylesine güzel bir doğumun hatırlanmasıdır kutlu doğum. Kutlu doğum ile kainata düzen geldi, güzel ahlak tamamlandı, beşeriyet aydınlandı, kardeşlik, dostluklar arttı. "İşte bundan dolayı O'nun doğum gününe ayrı bir önem verilmiştir. Ama sadece bir gece O'nu anmaya ve anlatmaya yetmeyince Diyanet İşleri Başkanlığı 20 Nisanı içine alan haftayı "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilan etmiştir." diye konuştu.

Yerköy İlçe Müftüsü Eren, bu yılda Kutlu Doğum Haftası'nı coşkuyla kutlayacaklarını ifade ederek, hafta programını şöyle anlattı: "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 14 Nisan Pazartesi akşam saat 20:00’de Yerköy Belediye Düğün Salonunda Kutlu Doğum Haftası Konferansı düzenleyeceğiz. 15 Nisan Salı günü şehit aileleri ziyaretimiz olacak. 16 Nisan Çarşamba günü müftülük personelimiz tarafından belediye düğün salonunda seminer düzenleyeceğiz ve aynı gün yine Molla Hüsrev Camii önünde Kan bağışında bulunacağız. 17. Nisan Perşembe günüde müftülük personelimiz tarafından Yerköy Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret edeceğiz. 18 Nisan Cuma günü Belediye Düğün Salonunda bayanlara özel panel düzenleyeceğiz. Ayrıca hafta boyunca Cami ve Kur’an kurslarında din görevlileri tarafından Kur’an- Kerim, mevlit ve dua okunması programlarımız olacak. Kısacası Kutlu Doğum Haftası programımız dolu dolu geçecek."
CİHAN

Yorumlar