Yerköy’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü kutlandı

Yozgat’ın Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 93.

Google Haberlere Abone ol
Yerköy’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü kutlandı

Yozgat’ın Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yüksek Okul Sekreteri Oğuz Duygu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, programda yaptığı açılış konuşmasında İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, milli mücadele ruhunu yakından tanımak, bu ruhu hissetmek gerektiğini söyledi. Almacı, "İstiklal Savaşı, Türk milletinin ölüm kalım savaşıdır. Milletler kendilerini yaşatan temel kıymetlerin farkına böyle dönemlerde varırlar. Bu güzel şiiri İstiklal Marşı olarak oy birliği ile kabul eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere birinci TBMM üyelerimizi saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.
Programda yapılan konuşmaların ardından okullar arası İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök tarafından ödülleri taktim edildi.
CİHAN

Yorumlar