Yerköy’de din görevlilerine "aile içi iletişim" semineri

Yozgat’ın Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından Yerköy’de görev yapan din görevlilerine "aile içi iletişim" semineri verildi. Yerköy Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Yerköy Milli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Yerköy’de din görevlilerine "aile içi iletişim" semineri

Yozgat’ın Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından Yerköy’de görev yapan din görevlilerine "aile içi iletişim" semineri verildi.

Yerköy Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Müftüsü Necip Eren, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı. Seminerde sunum yapan rehber öğretmen Seher Yalçın, aile içi iletişimin önemli olduğunu olduğunu söyledi. Yalçın, "Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı koca ilişkisinden alır. Sağlıklı evlilik ilişkisi, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Evliliklerde eşler arasındaki iletişimi etkili kılan unsur, eşlerin birbirlerinin düşüncelerini, fikirlerini, duygularını dikkate almalarıdır. Sağlıklı bir iletişime sahip çiftler, birbirlerine güven duyarlar ve fikirlerini yargılanmaktan korkmaksızın ifade ederler." dedi.

Evlilikte, kalp kırmadan anlayışlı bir şekilde sağlıklı iletişimin sağlanması gerektiğini ifade eden Yalçın, "Dinleme becerisi evlilik ilişkisi içerisindeki en önemli iletişim becerilerinin başında gelmektedir. Eşinin kendisini içtenlikle dinlediğini bilmek, kişiye bu ilişki içerisinde eşi tarafından önemsendiği mesajını vermektedir. Sürekli eleştiren, suçlayan, ters cevaplar veren, kalp kıran birisi olmaktan kaçının. Anlayışlı ve olgun olmaya gayret edin. O zaman mutlu, huzurlu bir evlilik yaşantısına kavuşulmuş olur." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar